Køb det billigste sommerhus med flest solskinstimer

Foto: Boligsiden

Hvor skal du købe sommerhus, hvis du både vil have en god pris og samtidig flest solskinstimer? Boligsidens solskinsindeks viser vej til prisrigtige solskinstimer.  

Solskinsøen Bornholm er godt nok hjem for Danmarks mest solrige by, Gudhjem, men hvis du skal have billig sol, skal du til Fejø. Her kan du få en solskinstime for bare 312 kroner, og det er noget af en slagpris, for i Helsingør på Sjællands nordkyst koster en time sol næsten 10 gange mere, nemlig 3.095 kroner. Det viser Boligsidens solskinsindeks, der har kombineret DMIs opgørelse over, hvor solen skinner mest på Danmarkskortet, med de aktuelle udbudspriser for sommerhuse.

Ifølge DMI er der en forskel på 324 solskinstimer om året på det område, hvor solen skinner mest og mindst i Danmark. Der er altså knap 14 dages ekstra sol at hente ved at vælge et godt placeret sommerhus. Samtidig svinger timeprisen for solen med flere tusinde kroner, så det kan betale sig at udvælge sit kommende sommerhus nøje, hvis man har et budget, man skal holde sig indenfor.

”Man skal jo vælge sommerhus, dér hvor man har lyst til at tilbringe sommeren, men det er en sjov, lille øvelse at holde udbudspriserne op imod solskinstimerne. Man kan godt vælge en strategisk god placering, der garanterer mest sol for pengene”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Her er solen billigst

Fejø topper listen over billige solskinstimer, men også Eskebjerg i Kalundborg kan tilbyde solskin til en virkelig favorabel pris. Blot 324 kroner koster en time med sol på næsen her. Også Maribo på Lolland og Hedehusene i Høje Taastrup Kommune er med i toppen over den absolut billigste sol.

Bornholm kan også være med

Selvom Bornholm ikke er allerbilligst, når det kommer til solskin, er der stadig meget rimelig priser at få på solskinsøen. Østermarie har den billigste sol til en timepris på 404 kroner, og selv i solskinsbyen Gudhjem kan du få sol for 684 kroner pr. time.

Her koster en gylden hud mest

Er du ikke bange for at betale godt for solen, kan du se på sommerhuse i de populære områder Blåvand, Hornbæk og Tisvildeleje. Blåvands solskinstimepris på 1.773 virker næsten billig i forhold til Tisvildeleje, hvor en time sol koster 2.668 kroner, og i Hornbæk, hvor timeprisen runder 3.000 kroner. Skagen er til sammenligning slet ikke så dyr med en timepris på 1.723 kroner.

Billigste solskinstimer – Top 5 (kr. pr. time)

  1. Fejø, Lolland: 312 kr.
  2. Eskebjerg, Kalundborg: 324 kr.
  3. Maribo, Lolland: 361 kr.
  4. Hedehusene, Høje Taastrup: 373 kr.
  5. Kalvehale, Vordingborg: 374 kr.

Dyreste solskinstimer – Top 5 (kr. pr. time)

  1. Helsingør, Helsingør: 3.095 kr.
  2. Hornbæk, Helsingør: 3.093 kr.
  3. Tisvildeleje, Gribskov: 2.668 kr.
  4. Hornbæk, Gribskov: 2.333 kr.
  5. Egå, Aarhus: 2.018 kr.

Sådan gjorde vi:

Vi har divideret antallet af solskinstimer op i den aktuelle udbudspris for sommerhuse til salg på postnummerniveau. Der skal mindst være fem sommerhuse til salg, før postnummeret kommer med i statistikken. Regioner, landsdele og kommuner er ikke med i statistikken.

Find mere om