Køb byggegrunde for 1 krone

Foto: Boligsiden

Landsbyen Fole nær Gram har taget drastiske midler i brug for at tiltrække nye familier. Landsbyrådet har købt fem grunde af kommunen og sælger dem nu til en krone stykket i håbet om at gøre landsbyen mere attraktiv for tilflyttere.

En enkelt krone er alt, du skal have op af lommen for at købe en knap 1.000 kvadratmeter stor byggegrund i landsbyen Fole. Og grunden er såmænd meget mere værd. Landsbyrådet har købt de fem grunde for 15.000 kroner stykket, men sælger dem altså nu til foræringspris i forsøget på at tiltrække tilflyttere.

Lørdag den 23. august sættes grundene officielt til salg ved et arrangement på villavejen Ållingvej, men allerede nu kan du smugkigge på grundene her på Boligsiden.dk.

Se grundene på Ållingvej

”Vi vil gerne vise, at vi har noget at tilbyde herude med børnehave, friskole og foreningsliv. Tilbuddet på byggegrundene skulle gerne være en øjenåbner, der kan sikre den fortsat gode udvikling”, siger medlem af Landsbyrådet H.P. Clausen til JydskeVestkysten.

Skab liv i landsbyen

Landsbydød er en alvorlig trussel mod mange af de små samfund rundt omkring i landet. Nogle landsbyer har via ekstraordinære indsatser fået vendt billedet fra forfald til opblomstring, fx Vestervig i Nordjylland, der blev Årets Landsby sidste år.

Læs også: Vestervig blev Årets Landsby i 2013

Men der skal noget særligt til, hvis ikke det skal ende med skolelukning og butiksdød, og det har ansporet Landsbyrådet i Fole til at investere i de fem grunde.

”Der er ingen tvivl om, at landsbyerne er hårdt pressede i forhold til at få gang i boligmarkedet og undgå tomme huse. Det er inspirerende at se de forskellige initiativer, der bliver sat i gang rundt omkring i landet, og det er positivt at se, at man ikke bare giver op men kæmper for sit nærmiljø”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Her sker det

  • Er du interesseret i at se grundene og lære mere om området, så mød op på lørdag.
  • Hvor: Ållingvej, 6510 Gram
  • Hvornår: Lørdag den 23. august 2014
  • Tid: Kl. 12.00
Find mere om