Knap 6 % af alle boliger er solgt på 14 dage

solgte huse

Foto: Boligsiden

En opgørelse over 5.000 solgte boliger hos EDC inden for de seneste seks måneder viser, at hver 17. bolig, svarende til 5,7 pct., sælges på mindre end 14 dage. Læs nyheden på www.boligsiden.dk.

I en tid hvor der mest er fokus på krise på boligmarkedet, lange salgstider og boliger, der slet ikke bliver solgt, viser det sig, at der også er boliger, der bliver solgt med det samme. Det skriver ejendomsmæglerkæden EDC i en pressemeddelelse.

En opgørelse, som EDC har foretaget over 5.000 solgte boliger inden for de seneste 6 måneder, viser, at hver 17. bolig, svarende til 5,7 pct., sælges på mindre end 14 dage. Flest af disse lynhandler ses i Region Hovedstaden, hvor 7 pct. af boligerne finder en ny ejer på mindre end 2 uger og færrest i Region Nordjylland, hvor det gør sig gældende for 3,6 pct. af boligerne.

På Boligsidens Markedsindeks kan du se nøgletallene for din kommune

Kigger man på de solgte ejendommes gennemsnitlige afslag, er billedet også klart: På de boliger, der sælges hurtigt, gives kun et beskedent afslag til køber, nemlig i snit 2,3 pct. mod 7,1 pct. på alle øvrige solgte boliger. Mindst afslag gives der i Hovedstaden og Midtjylland, mens køberne på resten af Sjælland har størst held med at opnå afslag.

– Det primære kendetegn ved de boliger der sælges meget hurtigt er, at de har en særlig attraktionsværdi, oftest i form af en god beliggenhed, samtidig med at de udbydes til en gunstig pris, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.

Fik du læst: Boligmarkedet stabiliseret flere steder i landet

Boligmarkedet i dag er så gennemsigtigt, at køberne hurtigt kan danne sig et overblik over det aktuelle udbud, priserne, og hvad ejendommene sælges for. Det betyder så også, at køberne hurtigt kan spotte de gode tilbud og slå til.

Bag tallene gemmer der sig en historie om et boligmarked, der i stadig højere grad splittes i to: en halvdel bestående af boliger, der udbydes til realistiske priser, og som sælges, og en halvdel, hvor sælgerne fortsat ikke ønsker at tilpasse priserne til dagens virkelighed.

– I statistikkerne for boligmarkedet, hvor det oftest kun er gennemsnitsværdierne, der refereres, bliver dette to-delte marked læst som et marked med svagt faldende priser og meget lange salgstider. Men ejendomsmæglerne, der bevæger sig i markedet til daglig, oplever altså to tilstande: Der er boliger med fornuftige priser og rimelige salgstider og der er boliger, hvor begge dele er låst fast, siger Jan
Nordmann.

Boligsalget i Danmark er fortsat mellem 35 pct. og 40 pct. under det normale, og vi skal tilbage til 2007 for at finde det seneste normale år.

Find mere om