Kæmpe forskel i salgstider på sommerhuse

Foto: Boligsiden

To måneder eller to år – forskellen er til at tage at føle på. Har du et sommerhus til salg, kan du risikere at skulle vente to år, før salget går igennem.

Der er enorm forskel på salgstiderne for sommerhuse. Hører du til de heldigste 25 %, er dit hus solgt på 7-8 uger, viser nye tal fra Boligsiden.dk. Langt værre ser det ud, hvis du hører til den mindst heldige fjerdedel. Her kan du vente i op til 5 år, før købsaftalen bliver underskrevet.

Salgstider på op til 5 år

75 % af sommerhusene bliver solgt på 2-9 måneder, men de sidste 25 % af sommerhusene ligger

i gennemsnit i 2 år, før de bliver solgt, og i værste fald har et sommerhus ligget i 5 år, før nogen slog til.

”De sommerhuse, der er svære at sælge, er altså rigtig svære at sælge. Ligger huset i den tunge ende, er liggetiderne mangedoblet i forhold til de resterende sommerhuse på markedet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk og fortsætter ”Men man skal huske, at langt de fleste sommerhuse er til at komme af med inden for en rimelig periode, og hver fjerde sommerhus er solgt inden for to måneder”.

Godt tidspunkt at købe sommerhus

Hører du til dem, der er på sommerhusjagt, er det nu, du skal slå til, hvis du vil gøre en god handel. Historisk set er sommerhuspriserne lavest i de første måneder på året og stiger hen over sommeren. Så har du ikke andre planer, kan påsken være et godt tidspunkt at se på sommerhuse.

Find mere om