Juleferien nærmer sig: Afslut din bolighandel nu, hvis du skal sælge

Foto: Boligsiden

Uge 52 er statistisk set den uge på året, hvor der bliver gennemført færrest bolighandler. Og uge 1 følger lige efter med næstfærrest handler. Så går du salgstanker, kan det være en god ide, at få afsluttet handlen netop nu, viser en opgørelse fra Boligsiden.

Nu varer det ikke længe, inden vi sætter os rundt om julebordet og lader julefreden sænke sig. Der skal spises mad. Der skal ses Disneys juleshow i fjernsynet. Ikke mindst skal vi være sammen med vores kære og nærmeste.

Det er jul, og på den tid af året, står bolighandler ikke øverst på to do-listen hos de fleste. Det afspejler sig i statistikken, viser nye tal fra Boligsiden.

En opgørelse over gennemsnittet for det samlede antal handler med alle boligtyper siden 2011 viser nemlig, at uge 52, som vi tager hul på i næste uge, er den tid på året, hvor der bliver gennemført færrest handler. Og uge 1 følger lige efter som ugen, hvor der gennemføres næstfærrest handler.

Undgå længere liggetider

Derfor er der god grund til at få afsluttet sin handel nu, hvis man vil undgå længere liggetider.

”Traditionelt set bliver der lige op til jul i uge 51 afsluttet lidt flere bolighandler, og det hænger selvfølgelig sammen med, at både købere og sælgere er interesseret i at få afsluttet papirarbejdet inden jul, så alle kan holde fri i ro og mag. Derfor er det også naturligt, at aktivitetsniveauet ebber lidt ud efter uge 51,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Som sælger kan det derfor være en god ide at få afsluttet sin handel nu, da man ellers risikerer at skulle vente til et godt stykke inde januar, før der igen kommer rigtig gang i handelsaktiviteten, og dermed bliver liggetiden også længere.”

Sommersæson indbyder til bolighandel

Mens vinteren sædvanligvis ikke er højsæson for bolighandler, viser opgørelsen fra Boligsiden klart og tydeligt, at med sommervarmen følger også lune tider på boligmarkedet.

Gennemsnittet for det samlede antal bolighandler tilbage til 2011 viser, at uge 26 er den bedst sælgende uge på hele året. I denne uge er der i gennemsnit blevet solgt 1.872 boliger hvert år siden 2011. På andenpladsen kommer uge 22 stærkt efterfulgt af uge 25 på en tredjeplads.

”Uge 26 falder lige før skolernes sommerferie. Her er der ligesom op til jul mange, der gerne vil have afsluttet deres handler, så de kan holde sommerferie med god samvittighed. Det skaber et højt niveau af handler med huse og lejligheder. Men uge 26, 25 og 22 falder også lige efter et forår, hvor mange har kigget på sommerhuse, og derfor bliver mange af denne slags handler også lukket på dette tidspunkt,” siger Birgit Daetz.

De fem uger med færrest bolighandler:

UgeGennemsnitlig antal handler siden 2011
Uge 52592
Uge 1735
Uge 21.035
Uge 31.237
Uge 491.320

 (Tabellen viser gennemsnittet for det faktiske antal handler af villaer/rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse i årene fra 2011 til 2019. Undtaget er uge 51 og 52, hvor antal handler i 2019 endnu ikke er opgjort, og derfor ikke tæller med i gennemsnittet. Kilde: Boligsiden)

De fem uger med flest bolighandler:

UgeGennemsnitlig antal handler siden 2011
Uge 261.872
Uge 221.783
Uge 251.774
Uge 351.721
Uge 181.676

 (Tabellen viser gennemsnittet for det faktiske antal handler af villaer/rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse i årene fra 2011 til 2019. Kilde: Boligsiden)

Find mere om