Januar slog rekord i sommerhussalg over seneste fem år

Foto: Boligsiden

2016 tegner godt for sommerhusejerne. Over 300 sommerhuse blev solgt i den absolutte lavsæson, og det er det højeste sommerhussalg i januar de seneste fem år, og otte procent mere end i januar 2015, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Januar er typisk den måned på året, hvor der sælges færrest sommerhuse. Så når sommerhussalget i januar i år ligger 8 procent over antallet af solgte sommerhuse i januar 2015, tegner det godt for resten af året.

”Meget tyder på, at antallet af solgte sommerhuse tager endnu et nyk opad fra sidste års niveau. Sidste år steg sommerhussalget markant, men udviklingen er ikke gået i stå”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Sommerhussalget i januar ligger ikke bare otte procent over sidste års salg. Sammenligner man med gennemsnittet i januar for årene 2010-2015, ligger salget i år 26 procent højere.

”Der er ikke solgt så mange sommerhuse i januar de seneste fem år. Den øgede aktivitet på sommerhusmarkedet har bidt sig fast, og der kan også komme til at påvirke både salgstid og salgspriser senere på året”, siger Birgit Daetz.

Sidste udkald for billige sommerhuse

Vil du have et sommerhus til vinterpris, er det ved at være sidste udkald. Der går nemlig ikke længe, før foråret trækker flere købere til og dermed også priserne op.

I januar 2016 lå salgsprisen for et sommerhus på 13.367 kroner pr. kvadratmeter, men prisen stiger forventeligt de næste par måneder, og kan hurtigt komme op på 1.000 kroner mere pr. kvadratmeter i gennemsnit.

I kommuner med høje sommerhuspriser vil udsvinget være endnu større. I en af landet dyreste sommerhuskommuner, Gribskov, var kvadratmeterprisen på sommerhuse i januar i år 4.000 kroner lavere end i september 2015, hvor sommerpriserne toppede sidste år. Og med al sandsynlighed vil salgspriserne også kravle opad, i samme takt som antallet af solskinstimer stiger.

Find mere om