I disse kommuner sælges sommerhusene hurtigere end villaerne

Foto: Boligsiden

Et sommerhussalg behøver ikke være en langsommelig affære. I fem kommuner sælges sommerhusene hurtigere end villaerne, viser tal fra Boligsiden.dk.

Det er et sjældent syn, når til salg-skiltene bliver taget hurtigere ned ude foran sommerhusene end foran helårsboligerne. Men sådan er det i fem kommuner, der har sommerhusområder, der er så eftertragtede, at sommerhusene bliver revet væk.

I september skulle sommerhusejerne i gennemsnit sætte 273 dage af til salget, når sommerhuset kom på markedet. Det er noget mere end de 192 dage, det i gennemsnit tog at sælge en villa eller et rækkehus. Men i nogle steder af landet er det sommerhusene, der sælges hurtigst, og villaerne, der bliver liggende på ejendomsmæglernes hylder. Det gælder fx Odsherred Kommune, hvor et sommerhussalg blot tog 160 dage i gennemsnit i september. Det er ikke bare landets hurtigste salgstid for sommerhuse; det er også 86 dage hurtigere end den gennemsnitlige salgstid for villaer og rækkehuse, der lå på 246 dage i Odsherred Kommune i september.

”Odsherred er Danmarks største sommerhuskommune med flest sommerhuse til salg. Og den meget korte salgstid for sommerhuse beviser, at det også er en af de mest populære sommerhusområder. Hvor salgstiden for villaer ligger over landsgennemsnittet, ligger salgstiden for sommerhuse langt under”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

100 dages hurtigere salg

En af de andre populære sommerhuskommuner, Gribskov, har også salgstider på sommerhuse, der slår dem på villaer og rækkehuse. I Gribskov Kommuner tog et sommerhussalg i september i gennemsnit 167 dage, mens det tog 182 dage at sælge en villa.

I Nordfyns og Vordingborg kommuner tog det også kortere tid at sælge et sommerhus end en villa i september, men mest imponerende det det måske, at salgstiden for sommerhuse i Haderslev Kommune lå hele 100 dage under salgstiden for villaer og rækkehuse.

”I Haderslev var salgstiden i september på 364 dage for villaer og rækkehuse, hvilket er noget længere end landsgennemsnittet. Til gengæld er det positivt, at salgstiden for sommerhusene er så meget kortere”, siger Birgit Daetz.

Sommerhustække kan give liv i yderområder

I områder hvor helårsboliger har lange salgstider, kan det være en fordel, at sommerhusene går som varmt brød. Nogle forelsker sig så meget i deres sommerhusområde, at de ønsker at blive boende. Er man på sommerhusjagt med den bagtanke måske at flytte mere permanent til området en dag, kan man overveje flexboligordningen, der tilgodeser dem, der vil købe et almindeligt hus i et yderområde, bruge det som sommerhus og så kunne flytte ind i det som helårsbolig når som helst.

”Naturligvis vil de fleste kommuner foretrække at have fyldte helårsboliger, men også sommergæsterne giver liv og omsætning og er til enhver tid bedre end tomme sommerhuse”, siger Birgit Daetz.

Se de fem kommuner med hurtige salgstider for sommerhuse her:

KommuneSalgstid sommerhusSalgstid villa/rækkehus
Odsherred160246
Gribskov167182
Nordfyns203218
Vordingborg221248
Haderslev264364
Find mere om