I december blev hver anden villa solgt på under fire måneder

Foto: Boligsiden

I gennemsnit bliver 50 pct. af alle villaer solgt inden for knap fire måneder, fra de sættes til salg. Hver fjerde er endda solgt på godt en måned, men generelt set steg salgstiderne i løbet af 2011. Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk.

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at boligmarkedet er langt fra fordums tid. Dog går det ikke mod afgrunden på alle dele af markedet.

Læs også: Hver tredje vil energirenovere boligen i 2012

En ny analyse fra landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk, viser nemlig, at halvdelen af alle solgte villaer i gennemsnit får ny ejer i løbet af knap fire måneder, efter at de er blevet sat til salg.

Hver 4. villa solgt på 39 dage

”Blandt de villaer, som blev handlet i december måned, havde 50 pct. kun stået til salg i maksimum 114 dage. Altså knap et halvt år. Og ser man på den fjerdedel af villaerne, som blev solgt hurtigst, havde disse gennemsnitligt kun stået til salg hos ejendomsmægleren i 39 dage, før sælger havde fundet en køber”, fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Læs også: Landets dyreste hus koster det samme som de 318 billigste – tilsammen

Ser man på de 25 pct. af villaerne, som stod længst tid til salg, før handlen gik igennem, tog det i gennemsnit 472 dage – eller op imod 16 måneder – før der var fundet en ny ejer.

Salgstid helt op til 1.570 dage

”Men i den gruppe af villaer, der står længst tid til salg, er der stor forskel på, hvor lang tid de enkelte boliger har været udbudt. Snittet er ganske vist knap 16 måneder, men i et enkelt tilfælde blev der solgt en villa i december 2011, som havde stået til salg i hele 1.570 dage. Det svarer til en salgstid på 4 år og 4 måneder”, siger Birgit Daetz.

Generelt set er salgstiden for alle villaer steget i løbet af det forgangne år.

• For de 25 pct. af villaerne, der blev solgt hurtigst, steg salgstiden fra i gennemsnit 35 dage i januar til 39 dage i december – en stigning på 11 pct.
• For de 25 pct. af villaerne, der blev solgt 2. hurtigst, steg salgstiden fra i gennemsnit 95 dage i januar til 114 dage i december – en stigning på 20 pct.
• For de 25 pct. af villaerne, der blev solgt 3. hurtigst, steg salgstiden fra i gennemsnit 186 dage i januar til 215 dage i december – en stigning på 16 pct.
• For de 25 pct. af villaerne, der blev solgt langsomst, steg salgstiden fra i gennemsnit 440 dage i januar til 472 dage i december – en stigning på 7 pct.

Find mere om