I 2013 ville vi have 60’er-villaer

flerfamiliehuse

Foto: Boligsiden

Hvem femte villa der blev solgt i 2013, var fra 60’erne, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Efterspørgslen er større end udbuddet af de prisrigtige parceller.

2013 blev 60’er-husets år. Hver femte solgte villa var i 2013 et hus fra 60’erne.

”Over det seneste år har 20 procent af de solgte villa været opført i 60’erne, men det aktuelle udbud af 60’er-huse ligger kun på 16 procent. Der er altså rift om det typiske parcelhus”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Billige 60’er-huse

Villaerne fra 60’erne holder nogle af markedets laveste priser. Gennemsnitligt blev de i 2013 solgt for 1,65 millioner kroner. Kun villaer der er bygget før 1910 blev solgt billigere.

”Prisen tiltrækker uomtvisteligt købere. Samtidig er det kendetegnende for parcellerne, at de ligger i trygge villaområder med gode stisystemer tæt på skole og institutioner. Sammen med de lave priser gør det især parcellerne interessante for førstegangskøbere, der skal til at stifte familie”, siger Birgit Daetz.

De attraktive 60’er-villaer sælges også hurtigere end villaer af både nyere og ældre dato. I gennemsnit blev 60’er-villaerne solgt på 207 dage. Kun huse bygget i 90’erne har solgt lidt hurtigere og lander på en gennemsnitlig salgstid på 203 dage.

Parcellerne opgraderes

60’er og 70’er-husene er ofte etplanshuse med mange små rum. Køkkener og bad kan være originale, og ofte er der visuelle markører fra en anden tid, fx lamellofter og brune fliser eller kakler. Det er sjældent det, der står øverst på ønskelisten for de nye boligejere, men mange kan godt se ud over de tressertidstypiske træk.

”Man kan gøre et rigtig godt køb i et billigt parcelhus. Der kan være mange projekter, man gerne vil have gennemført, fx nyt køkken, bad eller udskiftning af loft eller kakler, men når man først har købt huset, kan man tage forbedringerne løbende, som man har råd og overskud til det. Det er økonomisk mere overskueligt for mange sammenlignet med at bruge en million ekstra på et få et mere renoveret eller nybygget hus”, siger Birgit Daetz.

Find mere om