Hvert fjerde sommerhus solgt på 24 dage

Foto: Boligsiden

I april blev hvert fjerde sommerhus solgt på 24 dage i gennemsnit. Kun i maj 2013 er de mest populære sommerhuse blevet solgt hurtigere de seneste seks år, viser tal fra Boligsiden.dk.

Den seneste opgørelse over salgstiderne fra april viser, at det i gennemsnit tager over 10 måneder at få solgt et sommerhus. Og gennemsnittet på 315 dage er endda resultatet af en faldende salgstid. I april var salgstiden faldet med to procent sammenlignet med april året før.

Trods den faldende salgstid er det alligevel overraskende, at hvert fjerde sommerhus i april havde en salgstid på 24 dage i gennemsnit. Her er der tale om den hurtigst sælgende fjerdedel af de sommerhuse, der har skiftet ejer i april, men gennemsnittet på 24 dage er usædvanlig lavt. Kun i maj 2013 var salgstiden nede på 13 dage i gennemsnit for den hurtigst sælgende fjerdedel, men ellers er april ukronet dronning siden januar 2009, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle.

”Der er solgt langt flere sommerhuse i 2015 end der har været i samme periode i de foregående år. Det øgede salg har været med til at rydde op på ejendomsmæglernes hylder og har givet en hurtigere omsætningstid” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Vi bliver ofte bekræftet i, at har man den ”rigtige” bolig, det værende sig hus, lejlighed eller sommerhus, så skal den nok blive solgt hurtigt. Det handler om en attraktiv beliggenhed og den rigtige pris. Og så er der nok også en lille smule held involveret nogle gange”.

Sommerhuspriser steget med 3,8 procent

Har du besluttet, at 2015 skal være året, hvor du køber sommerhus, skal du forvente lidt højere priser end sidste år. Priserne lå nemlig 3,8 procent højere på landsplan i april end i april 2014, og forventeligt kommer priserne til at stige yderligere i de næste måneder, hvor solen lokker friheds- og natursøgende sommerhuskøbere ud af busken og øger presset på sommerhusmarkedet.

Tjek priserne i det sommerhusområde, du er interesseret i, i Boligsidens Markedsindeks. Vælg op til to kommuner eller områder, og se udviklingen i salgspriser, salgstid, nedslag, og udbud.

Find dit nye sommerhus her

Netop nu er der ca. 13.500 sommerhuse til salg på Boligsiden.dk. Knap halvdelen af dem koster en million kroner eller mindre. Vil du finde et sommerhus til en bestemt pris, med et bestemt areal, finde en egnet flexbolig eller en bolig med brændeovn, kan du bruge fritekstsøgningen i filteret i toppen af listevisningen.

Find mere om