Hvert fjerde sommerhus sælges på under tre måneder

Foto: Boligsiden

De 25 procent bedst sælgende sommerhuse bliver solgt på gennemsnitligt 72 dage. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk, som dog samtidig konkluderer, at det i gennemsnit tager små 11 måneder at få solgt et sommerhus i Danmark

Ser man udelukkende på de 25 procent hurtigst sælgende sommerhuse, tager det ikke længe at få solgt sit sommerhus. Den gennemsnitlige salgstid for de supersælgende sommerhuse ligger nemlig på 72 dage, viser nye tal fra Boligsiden.dk. Kigger man på salgstiden for alle sommerhuse, er tallet dog noget anderledes – her ligger salgstiden i gennemsnit på 11 måneder.

”Der er ingen tvivl om, at der er enorm forskel på salgstiden for sommerhusene. Når vores data viser, at hvert fjerde sommerhus bliver solgt på ca. 2,5 måneder, mens det for andre tager et helt år, får vi bekræftet, at sommerhusmarkedet er lige så ujævnt som villamarkedet – nogle boliger bliver solgt hurtigt, mens der gror mos på til-salg-skiltet hos andre,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Foråret skubber gang i salget

De mange sommerhusejere med salgsplaner kan dog glæde sig over, at tallene forventes at blive endnu bedre, når foråret for alvor går i gang.

”For de mere utålmodige sælgere er det en god nyhed og derfor vigtigt at huske på, at vi lige nu snakker om salgstider for marts. Salgstiden falder nemlig altid i foråret og hen over sommeren. Sidste år blev hvert fjerde sommerhus i april solgt på bare 25 dage, og halvdelen af sommerhussalgene foregik, inden huset havde været til salg i 4 måneder,” siger Birgit Daetz.

Find mere om