Hvert fjerde sommerhus sælges på godt en måned

Foto: Boligsiden

I august lå den gennemsnitlige salgstid for sommerhuse på 275 dage. Alligevel bliver hvert fjerde sommerhus solgt på godt en måned, viser tal fra Boligsiden.dk.

Et sommerhussalg kan trække ud. Ingen tvivl om det, for den gennemsnitlige salgstid for sommerhuse lå i august på 275 dage. Og det er endda kortere tid end i august 2013, for salgstiden er faldet med 3,8 procent. Men 275 dage, eller 9 måneder, er altså hvad det i gennemsnit tager at få en købsaftale i hus.

Heldigvis er det langt fra alle sommerhussalg, der tager så lang tid. I august blev hvert fjerde sommerhus nemlig solgt på bare 39 dage. Og det var endda noget længere tid end i juli, hvor hvert fjerde sommerhus blev solgt på 30 dage i gennemsnit.

”Nogle sommerhuse bliver solgt meget hurtigt. Hvert andet sommerhus blev i august solgt på 106 dage – det er over dobbelt så hurtigt som den gennemsnitlige salgstid. Det betyder selvfølgelig også, at andre sommerhuse trækker salgstiden op”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

De mindre hurtige

Er sommerhuset ikke solgt inden for de første 100 dage, er der en risiko for, at salget trækker ud. Og i den helt tunge ende ligger den fjerdel af sommerhusene, der bliver solgt på i gennemsnit 715 dage.    

Det er typisk de store sommerhuse, der er lang tid om at blive solgt. Kommer sommerhuset op over 130 kvadratmeter, tager det typisk over 400 dage at få det solgt. Det er næsten dobbelt så lang tid som salgstiden for de mindste sommerhuse.

Samtidig er der forskel kommunerne imellem. I august var Slagelse den kommune, der fik sommerhusene hurtigst ekspederet. 174 dage tog det i gennemsnit, altså godt 100 dage under landsgennemsnittet. Men også Gribskov og Halsnæs kommuner havde gennemsnitlige salgstider for sommerhuse på omkring 180 dage.

Lemvig, Mariagerfjord og Vordingborg havde de længste salgstider på henholdsvis 561, 441 og 395 dage som gennemsnit i august måned.