Hvert fjerde sommerhus bliver solgt i løbet af to måneder

Foto: Boligsiden

25 pct. af alle sommerhuse til salg får ny ejer i løbet af to måneder. Det fremgår af en opgørelse som www.boligsiden.dk har lavet.

Nok går det trægt på størstedelen af boligmarkedet. Og nok drejer pressens skriverier sig ofte om, at det er nærmest umuligt at sælge sin bolig. Men det er en sandhed med modifikationer.

Tal fra www.boligsiden.dk, viser, at hvert fjerde fritidshus, der bliver handlet, får ny ejer i løbet af to måneder.

”Afhængig af årstiden tager det mellem en og to måneder at få solgt sit sommerhus, hvis man vel at mærke er blandt de 25 pct. sommerhussælgere, som hurtigst finder en køber”, fortæller kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk Birgit Daetz.

Læs også: Hver anden tror boligpriserne er højere om 5 år

Hun henviser til, at markedet for fritidshuse er i laveste gear i årets koldeste måneder, hvorfor det i januar og februar historisk tager længere tid at få solgt fritidshuset.

Salgstid falder fra februar

I januar i år var salgstiden således på 69 dage for den hurtigst solgte fjerdedel af fritidshusene, og i samme måned sidste år tog det 75 dage. Det er de højeste salgstider for hele perioden siden dengang.

Læs også: Her slår køberne hurtigst til på sommerhus-handlen

”Allerede i februar kommer der så småt fart i salget igen. Sidste år faldt salgstiden til 39 dage i februar – altså knap en halvering i forhold til måneden forinden”, siger Birgit Daetz.

I skrivende stund foreligger tallene for februar ikke, men helt sikkert er det dog, at markedet for fritidshuse nu så småt vågner af vinterdvalen. Derfor forventer vi også at se faldende salgstider hen over foråret.

Når bunden i april

”I april når vi bunden, hvad salgstider angår. Ser man på april måned de to foregående år, er det begge år måneden med de korteste salgstider. I fjor var 25 pct. af de solgte fritidshuse afsat på 29 dage, og i april året forinden havde det kun taget 27 dage for hver fjerde fritidsbolig”, fastslår Birgit Daetz.

Nu er april ikke højsæson for at købe sommerhuse, men snarere for at kigge på sommerhuse. For ifølge tallene fra www.boligsiden.dk topper salget almindeligvis i sommermånederne. Det kunne tyde på, at en god del af køberne er hurtigt ude og får lukket handlen i en fart midt på foråret.

Muligvis fordi de vil komme konkurrenterne til sommerhushandlen i forkøbet. Det er måske værd at tage med i overvejelserne, hvis marts måned skal bruges til at kigge på sommerhus, og planen samtidig er at købe inden sommer.

Find mere om