Hvert fjerde fritidshus sælges på en måned

Foto: Boligsiden

25 pct. af alle landets sommerhuse bliver nu solgt i løbet af bare én måned. Det er et fald i forhold til samme tid sidste år. Tallene fremgår af en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Noget tyder på, at der er sket en opblødning på markedet for fritidshuse. De fleste bliver nemlig solgt hurtigere i dag end for et år siden. Det kan man læse i en ny opgørelse over salgstiderne, som www.boligsiden.dk har udarbejdet.

”En fjerdedel af de danske fritidshuse bliver i dag solgt på en måned – helt præcis var salgstiden 32 dage i både april og maj måned”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Til sammenligning var den gennemsnitlige salgstid for den hurtigst solgte fjerdedel af fritidshusene i de to samme måneder i fjor på henholdsvis 38 og 44 dage. Altså helt op til 50 pct. længere salgstid end i dag.

Hvert andet hus sælges hurtigere

Ser man på de 25 pct. af fritidshusene, som sælges næsthurtigst, får sommerhussælgerne i gennemsnit solgt boligen inden for fire til fire og en halv måned, efter huset er sat til salg.

Det er et fald i forhold til samme tid sidste år på cirka en måned. Mindst halvdelen af fritidshusene sælges altså nu hurtigere end i fjor.

Boligsiden.dk har inddelt det hjemlige marked for fritidshuse i fire lige store grupper, hvoraf den ene gruppe kun har stået til salg i en måned. En anden fjerdedel af husene har kun stået til salg i omkring 120 dage; samlet set er det hvert andet fritidshus, der har fået ny ejer på under fem måneder.

Næsten to års salgstid

Derimod er der tale om en stigning, når man ser på de fritidshuse, som befinder sig i den fjerde gruppe – gruppen indeholdende husene med de længste salgstider.

”Her ser vi godt nok et fald i salgstiden hen over foråret. Men kigger man lidt længere tilbage, er salgstiden i april og maj i år helt op imod to måneder længere end samme tidspunkt i fjor – nemlig godt 22 måneder”, siger Birgit Daetz.

Find mere om