Hver tredje ejerlejlighed står til salg i højst tre måneder

Foto: Boligsiden.

33 pct. af alle ejerlejligheder, der sættes til salg, bliver nu fjernet fra ejendomsmæglernes vinduer inden for de tre første måneder af udbudsperioden. Det er tæt på at være årsrekord, viser tal fra www.boligsiden.dk.

Nye tal fra landets mest besøgte boligportal, boligsiden.dk, viser, at en stigende andel af ejerlejlighederne bliver fjernet fra salgsstederne i løbet af de tre første måneder af udbudsperioden.

”I dag er det hver tredje ejerlejlighed, der står til salg i tre måneder eller mindre hos landets ejendomsmæglere, og det er den største andel siden februar i fjor. Her var tallet helt nede på 27½ pct.”, siger kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk Birgit Daetz.

Læs også: I december blev hver anden villa solgt på under fire måneder

Helt præcis er det 33,2 pct. af alle ejerlejlighederne, der fjernes inden for tre måneder. Det er en lige-ved-og-næsten rekord, idet kun niveauet i januar var højere – nemlig 33½ pct.

12 % fjernet inden for én måned

Også den andel af ejerlejlighederne, som kun når at stå til salg i én måned eller mindre, er større i dag end i februar for et lille års tid siden. Det er således nu knap 12 pct. af ejerlejlighederne, der bliver fjernet fra internettet inden for den første måned i udbud.

”Hen over det sene forår og i begyndelsen af sommeren var den andel helt nede på omkring 9 pct., og i december 2010 – altså for kun godt ét år siden – ramte vi bunden med kun godt 7 pct. af ejerlejlighederne, der blev fjernet inden for den første måned. Det var det laveste tal inden for de seneste tre år”, siger Birgit Daetz.

Stemmer fint overnes med reelle salgstal

Selv om der ikke er tale om reelle salgstider, er tallene alligevel en indikator for salgsudviklingen. Ifølge Birgit Daetz er liggetiden for andelen af fjernede boliger nemlig ganske tæt på den tid, det reelt tager at sælge boligen.

”Når vi sammenligner med salgsstatistikkerne, kan vi se, at tallene stemmer ganske godt overens med hinanden”, slutter Boligsidens kommunikationsdirektør.

Find mere om