Hver tredje ejerlejlighed står kun til salg i tre måneder

Foto: Boligsiden

35 pct. af alle ejerlejligheder står til salg hos ejendomsmæglerne i tre måneder eller mindre. Det fremgår af nye tal fra www.boligsiden.dk.

Nok er priserne på ejerlejligheder faldet med omkring 10 pct. det seneste år, men meget tyder på, at omsætningen af ejerlejligheder til salg er nogenlunde stabil. Nye tal fra www.boligsiden.dk viser, at omkring 35 pct. af alle ejerlejligheder er fjernet fra ejendomsmæglerne inden for de tre første måneder i udbud.

”Andelen har ikke svinget ret meget, når man kigger tre år tilbage. Der er lidt sæson i aktiviteten, men omkring en tredjedel af ejerlejlighederne står kun til salg i tre måneder”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Eftersom man almindeligvis laver en formidlingsaftale med en ejendomsmægler for seks måneder ad gangen, tyder alt på, at de fjernede ejerlejligheder også er solgt.

”Det understøttes også af de konkrete salgsindberetninger, som vi løbende får fra mæglerne”, fastslår Birgit Daetz.

13 % står til salg i højst én måned

Anskuer man den andel af ejerlejlighederne, som allerede er fjernet fra salgsstederne i løbet af én måned, fra de er sat til salg, er der fremgang at spore. Det er nu knap 13 pct. af alle udbudte ejerlejligheder, der står til salg i højest en måned – det er den højeste andel siden oktober 2010.

Læs også: Huset i skovbrynet er billigere end huset ved søen eller havet

”Men jeg vil ikke spænde mig højere op end til at sige, at der er tale om stabilitet i disse tal. Mere begejstret bør man ikke være”, siger Birgit Daetz.

Find mere om