Hver sjette andelsbolig er solgt inden for en måned

Foto: Boligsiden.

Flere og flere andelsboliger står kun til salg på internettet i en måned eller mindre. I april var tallet over 15 pct. To ud af fem andelsboliger er endda solgt inden for tre måneder, fra den først bliver sat til salg.

Andelsboligerne er på vej mod fordums popularitet blandt boligkøberne. I hvert fald er der hurtigere og hurtigere omsætning på landets andelslejligheder og –huse. Det viser dugfriske udbudstal fra Boligsiden.dk.

I dag bliver 15,5 pct. af andelsboligerne således fjernet fra internettet højest en måned efter, de bliver sat til salg. Noget tyder endda på, at tallet stiger i løbet af indeværende måned.

”Ser man alene på april måned, er det allerede 10 pct. af andelsboligerne, der er fjernet fra nettet i løbet af 30 dage. Vi er kun en tredjedel inde i maj, så ret beset burde vi komme ud af måneden med en andel på et godt stykke over 15 procent, der bliver solgt inden for en måned”, vurderer Boligsidens kommunikationschef Birgit Daetz.

42% solgt på tre måneder

Alligevel er der noget at indhente, før markedet er tilbage til tidligere tiders storhed. Det var i marts 2008, hvor hver tredje andelsbolig var revet ned af hylden inden for den første måned af udbudsperioden.

”Men vi er på vej mod bedre tider. Og når vi ser på hvor mange andelsboliger, der er taget af nettet inden for de første tre måneder, er tallet i dag oppe på 42 procent”, siger Birgit Daetz.

Hvis prisen ellers er rigtig, tyder tallene på, at op imod hver sjette andelsbolig får en ny ejer inden for en enkelt måned, mens knap hver anden er solgt inden for tre måneder, fra den først blev udbudt til salg.

Flere sættes til salg

Tallene er interessante også set i dét lys, at der bliver sat flere andelsboliger til salg i dag sammenlignet med for et år siden. Da var optøningen på boligmarkedet – som det nok efterhånden er de fleste bekendt – heller ikke sat ind endnu.

”Til gengæld bliver der i dag kun fjernet halvt så mange boliger hver måned, når man sammenligner med perioden for et år siden. Det, vil jeg vurdere, er stof til eftertanke for en stor gruppe sælgere”, siger Birgit Daetz.

Hun antyder dermed, at prisen på mange andelsboliger er for høj. Men når prisen er skarp, så går andelsboligerne som varmt brød.

Slå til på det gode tilbud

Alt i alt går det alligevel den rigtige vej. Samlet set er starten på 2010 allerede et bedre år end hele det foregående. Og starten i år er også væsentligt bedre end slutningen på 2008.

”I de sidste måneder af 2008 og 2009 lå andelen af andelsboliger, der var fjernet i løbet af en måned på eller under 10 procent. Og i hele 2009 var der ikke én måned, hvor tallene var så flotte, som de er i år”, siger Birgit Daetz.

Tal, som hun forventer, bliver endnu flottere med udgangen af maj. Det kan være et signal til køberne af andelsboliger om, at man skal slå til på det gode tilbud. Ellers er der en anden, der overhaler indenom og snupper den gode handel.

Find mere om