Hver fjerde villahandel tager under to måneder

Foto: Boligsiden

25 pct. af alle villaer, der sælges, får ny ejer på højest to måneder. Og et stort antal villaer sælges så hurtigt, at den gennemsnitlige salgstid for hver fjerde solgte villa er helt nede på én måned. Det fremgår af en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Hvis pris, beliggenhed og boligens kvalitet ellers går hånd i hånd, er det slet ikke umuligt at sælge villaen i en fart. Tal fra boligportalen www.boligsiden.dk viser, at hvert fjerde hus, der sælges, får ny ejer i løbet af maksimalt to måneder.

Længste salgstid 56 dage

”Når man ser på de 25 pct. af alle villaer, der handles, er den længste salgstid på 56 dage. Men der er rigtig mange villaer, der handles endnu hurtigere, så den gennemsnitlige salgstid for hver fjerde hushandel er kun på 30 dage”, fortæller Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Læs også: Hver anden solgte ejerlejlighed i København får ny ejer på to måneder

Ser man på halvdelen af alle villahandler, er den længste salgstid på kun godt fire måneder. 50 pct. af alle villaer handles nemlig i løbet af maksimalt 167 dage. Og gennemsnitligt er salgstiden for halvdelen af de solgte villaer på 3½ måneder.

Langsommere salg om vinteren

Ifølge Birgit Daetz skal der imidlertid tages højde for sæsonudsving. Salget går nemlig noget trægere i de mørke måneder end om foråret.

Læs også: Her får huskøberne størst nedslag på udbudsprisen

”Salgstiden falder almindeligvis om foråret, og det er også sket i år. Men ser man på samme tidspunkt i fjor, blegner tallene noget. For et år siden var den maksimale salgstid for hver fjerde villahandel 14 dage kortere end i dag, siger hun.

Find mere om