Hver femte nordjyske villa sælges inden for 3 måneder

solgte huse

Foto: Boligsiden

Den gennemsnitlige liggetid er på et år faldet med 43 dage i Nordjylland. Til gengæld er der i dag færre huse, som bliver solgt inden for de første tre måneder af udbudsperioden.

Generelt set er der ikke de store udsving i udbudspriserne i Nordjylland. Og hvor det for et år siden præcis tog gennemsnitligt 10 måneder at få solgt sit hus, tager det i dag otte en halv måned.

Dermed er der positive takter at spore i Nordjylland. Men hvor liggetiden altså er faldet, er der i dag færre huse, som bliver solgt inden for de første tre måneder. Det viser tal fra Boligsiden.

”I dag er det omkring 20 pct. af husene, der har fået en ny ejer, inden der er gået de første tre måneder af udbudsperioden. Det har været niveauet siden oktober 2008. Så det er som sådan ingen nyhed. Men går man lidt længere tilbage – til februar 2008 – var tallet helt oppe på 44 pct.”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationschef hos Boligsiden.

Lidt højere tal på landsplan

Kurven falder altså, og mønstret i Nordjylland ligner næsten til forveksling det generelle danske billede. Men tallet på landsplan er lidt højere, idet det er hvert fjerde hus, der er solgt inden for tre måneder.

Når man ser på de huse, hvor til salg-skiltet er fjernet allerede inden for den første måned, er der heller ikke den store forskel på landets nordligste landsdel og det øvrige Danmark.

”I de sidste fire måneder af 2009 svinger tallet mellem 6 og 8 pct. i Nordjylland, mens det på landsplan ligger på 7-9 pct.”, siger Birgit Daetz.

Også det tal toppede i Nordjylland i vinteren 2008 med 22 pct. Så der er et stykke vej at tilbagelægge, før alt er ved det gamle.

Meget mere til salg i Nordjylland

”Men man skal have med i regnestykket, at hvor boligudbuddet på landsplan er faldet ret så markant, er der omvendt kommet væsentligt flere boliger til salg i Nordjylland. Inden for de seneste to år er antallet af villaer til salg steget fra 3.300 til 5.300”, fastslår Birgit Daetz.

Den kraftige stigning i villaer til salg ikke haft synlig indflydelse på udbudspriserne, der gennem mange måneder har været helt stabile, men når der er mere at vælge imellem, er køberne heller ikke så tilbøjelige til at slå til på det første og bedste hus, de ser.

”Godt nok er de gennemsnitlige liggetider faldet, men det markant øgede udbud, giver køberne bedre tid til at beslutte sig. Det er formentlig baggrunden for, at der er færre huse, der bliver solgt rigtig hurtigt”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om