Hver anden solgte ejerlejlighed i København får ny ejer på to måneder

Foto: Boligsiden

Et kraftigt dyk i salgstiderne betyder, at hver anden københavnske ejerlejlighed, der bliver handlet, får ny ejer på under to måneder. 25 pct. får ny ejer i løbet af tre uger. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

Der er kommet mere tryk på kedlerne hos de københavnske ejendomsmæglere. Salget af ejerlejligheder går nemlig nu en hel del hurtigere end for blot et par måneder siden. Nye tal fra www.boligsiden.dk viser, at hver anden solgte ejerlejlighed end ikke når at stå til salg i to måneder, før der er en køber til den.

I april måned var hver anden handel med ejerlejligheder gennemført på 55 dage. Blot én enkelt måned tidligere var salgstiden for disse oppe på 75 dage, og ved årsskiftet tog det tre måneder.

25 pct. sælges på 19 dage

Men her stopper de gode nyheder ikke; ser man udelukkende på den fjerdedel af ejerlejlighederne, som sælges hurtigst, er salgstiden også faldet.

”Hver fjerde handel med ejerlejligheder i Københavns Kommune bgår igennem på under tre uger – 19 dage for at være specifik. Det er en halvering af salgstiden for de hurtigst sælgende 25 pct. ejerlejligheder i forhold til årsskiftet”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Tag højde for sæsonudsving

Hun understreger imidlertid, at det er nødvendigt at tage højde for sæsonudsving. Og nok er salgstiden faldet markant siden årsskiftet, men ser man på samme tidspunkt i fjor, blegner tallene noget.

”Nok er dagens salgstal glædelige, men vi må ikke glemme, at salgstiderne var lidt lavere i april 2011. Her blev hver anden handlede ejerlejlighed i København solgt på blot 1½ måned, mens det kun tog to uger for de 25 pct. af ejerlejlighederne, som blev solgt hurtigst”, slutter Birgit Daetz.

Så hurtigt sælges københavnske ejerlejligheder

Gennemsnitlig salgstid pr. fraktil i april 2012 (1 er de hurtigst solgte)
1: 19 dage
2: 55 dage
3: 131 dage
4: 419 dage