Hver anden køber hus fra 50-, 60- og 70erne

Foto: Boligsiden.

50 pct. af enfamiliehuse, der sælges, er opført mellem 1950 og 1980. Men der er kamp om disse huse, for det er langt fra hvert andet hus hos ejendomsmæglerne, som er bygget i den periode. Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk

Parcelhusets popularitet er intakt. Byggeriet af de praktiske boliger toppede i 60erne og 70erne, hvor byggesektoren sprøjtede flere end 550.000 ud til danske familier. Det er mere end 40 pct. af alle de enfamiliehuse, der i dag er i Danmark. Landet vrimler med andre ord med parcelhuse, og som nævnt er de stadig populære.

Tal fra www.boligsiden.dk viser, at de – sammen med enfamiliehusene, der blev opført i 50erne – udgør halvdelen af alle villaer og rækkehuse, der sælges hos ejendomsmæglerne.

”Det er især husene fra 60erne og 70erne, der er rift om hos mæglerne – de udgør 40 pct. af alle handler med enfamiliehuse herhjemme. Tager man husene fra 50erne med, udgør de tre årtier 50 pct. af alle hushandler”, fastslår Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Udbuddet lavere end antallet af handler

Men der er kamp blandt køberne om at få fat i husene, som efterhånden har et par generationer på bagen. Det er nemlig kun 4 ud af 10 huse, der er i udbud hos ejendomsmæglerne, som er opført i de 30 år, perioden dækker.

Når køberne er så begejstrede for parcelhusene fra dengang, den stod på beatmusik og ungdomsoprør, hænger det sammen med, at de relativt set er ganske billige sammenlignet med huse, der er opført i andre årtier. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris ligger lige over 10.000 kroner for husene fra 60- og 70erne, og billigere end det er kun de ældste huse – fra starten af sidste århundrede og tidligere – der sælges hos mæglerne”, forklarer Birgit Daetz.

Energirenovér for små penge

”Samtidig stiger priserne på husene i de senere årtier og topper med priser, der er omkring 50 pct. højere for de nyeste parcelhuse. Og der er mange, der øjner de fine økonomiske muligheder, der er i selv at energirenovere det ældre parcelhus. I mange tilfælde kan man bygge huset om til energiklasse A for relativt beskedne summer – og altså få et yderst energivenligt hus for en pris, der er lavere end det nybyggede hus”, slutter Birgit Daetz.