Hver anden andelsbolig sælges på mindre end 2 måneder

Foto: Boligsiden

På landsplan bliver hver anden andelsbolig solgt på 71 dage. I København og Frederiksberg går det endnu hurtigere. Det fremgår af tal fra Boligsiden.

Der er kommet mere fart på salget af de populære andelsboliger. 50 pct. af alle handler med andelsboliger bliver gennemført på under 71 dage.

”I august måned nåede vi ned på en gennemsnitlig salgstid på 51 dage for 50 pct. af alle handler med andelsboliger”, fortæller kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk Birgit Daetz.

Ser man kun på København og Frederiksberg kommuner, er salgstiden for hver anden andelsbolig endnu lavere – nemlig 63 dage.

Salgstid i København: 28 dage

”Hvis man får sat den rigtige pris på sin andelsbolig fra start, er der optimale muligheder for i en fart at finde en køber. Hvor fjerde andelsbolig står endda kun til salg i en måned eller mindre”, siger Birgit Daetz.

Ser man udelukkende på de 25 pct. handler, der gennemføres hurtigst, er salgstiden helt nede på 34 dage på landsplan, mens det i København tager sølle 28 dage for hvert fjerde andelsboligsalg.

Mange unge foretrækker andelsboligen

”Der er mange – især de helt unge og førstegangskøberne – der har valgt en ejerlejlighed fra og i stedet har vendt blikket mod andelsboligen. Mange kommer med en børneopsparing i ryggen og kan så relativt nemt få lov at låne det resterende beløb i banken. Og den månedlige ydelse kan ofte klares på en SU, måske suppleret med arbejde i fritiden”, forklarer Birgit Daetz.

Fællesskabet tæller

”Derudover er der mange, som er tiltrukket af andelsboligtanken og ikke kunne drømme om at vælge en ejerlejlighed; for dem er det fællesskabet i foreningen, der tæller,” slutter Birgit Daetz.