Hver anden andelsbolig sælges på 2½ måned

Foto: Boligsiden

På to år er salget af andelsboliger via de danske ejendomsmæglere fordoblet, og hver anden bolig bliver gennemsnitligt solgt på mindre end 74 dage. Det fremgår af en opgørelse fra www.boligsiden.dk

Andelsboliger er populære varer hos landets ejendomsmæglere. Og der er god fart på salget. En dugfrisk opgørelse fra www.boligsiden.dk viser, at hver anden andelsbolig, der sælges via en ejendomsmægler, får ny ejer på kun 74 dage – altså 2½ måned.

Tallene, som er opgjort for juli måned i år viser, at den gennemsnitlige salgstiden for 50 pct. af de solgte andelsboliger er faldet med godt 7 pct. i forhold til juli sidste år og hele 14 pct. sammenlignet med juli for to år siden. Køberne er med andre ord meget hurtigere til at slå til på de gode tilbud.

Sælger dobbelt så mange

”For to år siden solgte ejendomsmæglerne omkring 160 andelsboliger om måneden, i dag er tallet fordoblet”, fastslår Birgit Daetz, kommunikationsdirektør på www.boligsiden.dk.

Det er især de københavnske ejendomsmæglere, som fylder op i statistikken, idet over halvdelen af landets knap 200.000 andelsboliger ligger i København, Frederiksberg og Tårnby kommuner.  I visse dele af hovedstaden udgør andelsboligerne derfor også mere end halvdelen af emnerne hos ejendomsmæglerne.

Selv om de seneste par års skriverier i pressen om andelsboligmarkedet ofte har været præget af udpenslede skræmmebilleder af katastrofale økonomiske dispositioner i nogle andelsboligforeninger, har det ikke haft afgørende betydning for salget.

”Det er klart, at visse andelsboliger er så dårlige en investering, at de står til salg meget længe, men der er tale om et fåtal” siger Birgit Daetz.

Find mere om