Hussalget dykker i Region Hovedstaden

Foto: Boligsiden

Hussalget i Region Hovedstaden kan ikke hamle op med sidste år. Prisudviklingen har presset køberne længere ud i de sjællandske kommuner, viser ny opgørelse over handelstallene fra Boligsiden.dk.

Mens huspriserne fortsætter med at stige i Region Hovedstaden, falder antallet af handler. Det viser en ny opgørelse over boligsalget i første halvår. Og det er måske netop de høje huspriser, der presser køberne længere væk fra København.

”Køberne er i høj grad begyndt at interessere sig for kommunerne længere væk fra byen, og salget stiger fx stadig i Vest- og Sydsjælland, mens det dykker i hovedstadsområdet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Sammenlignet med første halvår af 2015 ligger antallet af solgte villaer og rækkehuse i Region Hovedstaden 9,5 procent lavere end sidste år, og her bliver regionen endda trukket op af salget på Bornholm, hvor der i år er solgt knap 3 procent flere huse end sidste år.

I enkelte kommuner i hovedstadsområdet er antallet af hushandler næsten halveret. Det gælder Frederiksberg, hvor der i første halvår er solgt 43 procent færre huse end sidste år, og i Herlev, hvor salget er faldet med 44 procent i forhold til sidste år. I flere andre kommuner er markedet også bremset op, og antallet af handler er faldet med over 20 procent det seneste år i Dragør, Hvidovre, Ishøj og Lyngby-Taarbæk.

To af regionens kommuner har dog mærket en fremgang. Det er Gladsaxe med en stigning på 4 procent og Frederikssund med en stigning på 10 procent. Egedal og Vallensbæk kommuner er på niveau med sidste år.

Udvikling i hussalget

Ændring i solgte villa/rækkehuse fra 1. halvår 2015 – 1. halvår 2016

Region Hovedstaden: -9,5 %

Region Midtjylland: -6,8 %

Region Nordjylland: -1,5 %

Region Sjælland: +1,2

Region Syddanmark: -3,7 %

Find mere om