Huspriserne slog rekord i Region Hovedstaden

solgte huse

Foto: Boligsiden

På landsplan skete der absolut intet med huspriserne i februar, men i Region Hovedstaden tog priserne et pænt spring op – og slog rekord, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Mens husejerne på landsplan ikke fik de store overraskelser i februar, hvor prisudviklingen endte med et rundt nul, så det anderledes ud i Region Hovedstaden. Her steg salgsprisen med 0,8 procent fra januar til februar, og det fik for første gang salgspriserne op over 22.000 kroner pr. kvadratmeter, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Det blev dermed til en prisrekord i februar, hvor salgsprisen på villaer og rækkehuse var den højeste i de seneste seks år, hvor Boligsiden.dk har målt.

”Ser vi på salgsprisen for villaer og rækkehuse siden 2010, har den været så godt som stillestående på landsplan. Det er kun i Region Hovedstaden, at der er en synligt opadgående tendens, når vi ser i et seks års perspektiv”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

På landsplan faldt udbuddet af villaer og rækkehuse med 1,6 procent i februar, og i gennemsnit skulle husejerne bruge 206 dage på at sælge huset; en stigning på 2,4 procent fra måneden før. Også nedslaget steg i februar, så husene blev solgt med en rabat på 582 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit.

Trods nøgletal der ikke vidner om de store udsving på boligmarkedet på landsplan, lagde 2016 ud med en uventet høj handelsaktivitet. Der er godt gang i bolighandlerne, selvom det – i hvert fald i februar – ikke blev afspejlet i hverken salgstid, priser eller nedslag.

Boligmarkedet i februar 2016

Nøgletal for villa/rækkehuse

Salgspris: 12.380 kr. pr. kvm.

Salgstid: 206 dage

Nedslag: 582 kr. pr. kvm.

Udbud: 36.883 huse