Husene bliver solgt hurtigere: Salgstiden er den laveste i 10 år

Foto: Boligsiden

Det tager i gennemsnit 148 dage at sælge et hus i Danmark, viser nye august-tal fra Boligsidens Markedsindeks. Det er det laveste niveau, der er registreret i de seneste 10 år.

Når Til-Salg-skiltet er sat op foran huset, er ønsket hos de fleste sælgere, at der ikke går alt for lang tid, inden den rette køber sætter sin underskrift på købsaftalen. Og netop nu er ventetiden den korteste i 10 år, viser de seneste august-tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Heraf fremgår det nemlig, at den gennemsnitlige salgstid for villaer og rækkehuse i Danmark aktuelt er 148 dage. Dermed er salgstiden faldet 5,6 procent sammenlignet med august 2018.

”Da det store rentefald satte ind i februar 2015, begyndte salgstiderne at dale, men særligt i det seneste år er der sket ændringer. De historisk lave renter giver flere boligkøbere mod på at købe hus, hvilket øger efterspørgslen og dermed også påvirker den samlede salgstid,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Den dalende salgstid er positiv, for når først beslutningen er truffet om at sætte sit hus til salg, vil man som sælger også gerne hurtigt videre med sine egne flytteplaner. Det ønske bliver i dag hurtigere opfyldt.”

Ser vi tilbage på de seneste 10 år, lå den gennemsnitlige salgstid på det højeste niveau i januar 2013. Dengang tog det i gennemsnit 229 dage at sælge sit hus i Danmark. Altså 81 dage mere end det er tilfældet i dag.

Boligsalget går hurtigst i hovedstadsområdet

Flere steder lokalt er salgstiden væsentlig lavere end de gennemsnitlige 148 dage.

Albertslund Kommune har aktuelt den laveste salgstid i opgørelsen. Ifølge de seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks tog det her i august i gennemsnit 74 dage at sælge en villa eller et rækkehus.

Generelt kan det konstateres, at kommunerne med de laveste salgstider ligger i og omkring København med undtagelse af Bornholm, der også placerer sig i den lave ende af opgørelsen med en gennemsnitlig salgstid på 93 dage.

”Efterspørgslen på huse omkring København er større, da der er mange huskøbere, der drømmer om at bo tæt på København, så de fortsat komme til deres arbejdsplads i København inden for overskuelig tid. Derfor går det også rigtig hurtigt med handlerne her, og mange steder omkring København ligger salgstiden på kun lidt over to måneder,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Prissætningen af boligen er også udslagsgivende for, hvor hurtigt en handel bliver lukket. Når efterspørgsel og pris følges ad, har det som oftest positiv betydning for salget,” tilføjer Birgit Daetz.

Top 10 over kommuner med den laveste salgstid for villaer og rækkehuse

KommuneGns. salgstid august 2019 (antal dage)Gns. kvadratmeterpris august 2019 (kroner)
Albertslund7420.590
Egedal7920.752
Allerød8523.288
København8638.211
Ballerup8624.674
Tårnby8729.198
Gladsaxe8731.490
Lyngby-Taarbæk8735.511
Greve8923.786
Bornholm937.707

(Der vises kun data for kommuner, der har minimum fem handler. Kilde: Boligsiden)

Find mere om