Huse med energimærke A bliver solgt hurtigst

Foto: Boligsiden

Salgstiden for villaer og rækkehuse med energimærke A er kun det halve af alle andre huse. Det fremgår af en ny opgørelse fra www.boligsiden.dk

De mest klimavenlige villaer og rækkehuse er også de mest eftertragtede blandt huskøberne. En ny opgørelse fra landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk, viser, at man kan regne med at få solgt sit hus på den halve tid af alle andre, hvis altså huset har energimærke A.

”Vi har haft alle hushandler siden starten af 2011 under luppen, og den gennemsnitlige salgstid for villaer og rækkehuse med den højeste energikvalitet er kun på 105 dage i gennemsnit”, fastslår Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

8 måneder for de dårligste energimærker

Hvor det altså kun tager 3½ måneder i gennemsnit at sælge de mest klimavenlige huse, tager det i næsten alle andre tilfælde dobbelt så lang tid eller mere at finde en køber til villaen eller rækkehuset.

Mens det tager godt og vel 200 dage at sælge et hus med energimærke B, D og E, går der helt op til 246 dage med at sælge de F- og G-mærkede huse, som er husene med den dårligste energitilstand. De C-mærkede huse skiller sig ud fra mønstret med en gennemsnitlig salgstid på 169 dage.

Klima og miljø er de nye værdier

Noget tyder på, at huskøberne foretrækker ’den færdige’ løsning – den, hvor de ikke selv skal renovere huset i forhold til de stadigt skrappere krav til energitilstanden i vores boliger. Man ønsker med andre ord at fremtidssikre sig i forhold til stigende energipriser, og samtidig er det blevet in at udvise hensyn til klimaet og miljøet i det hele taget.

”Det er nye værdier, som vi i stadig større udstrækning tager til os, og det vil vi gerne signalere over for omverdenen”, mener Birgit Daetz.

EnergimærkeGennemsnits salgstid
A105 dage
B197 dage
C169 dage
D203 dage
E209 dage
F246 dage
G217 dage

Kilde: Boligsiden.dk

Data er baseret på indberetninger fra ejendomsmæglerne og gælder for solgte villaer/rækkehuse i hele Danmark.