Hus med hall for 420.000 kroner ekstra

Foto: David Mark, Pixabay.

Vil du gerne byde din gæster velkommen i husets hall, skal du være villig til at punge ud. Det koster en lille halv million ekstra at få et hus med hall, viser tal fra Boligsiden.dk.

Kan du lide, at der er stil over indgangspartiet, så skal du have et hus med hall. Til gengæld kommer du også til at betale for den ekstravagance, som hallen byder på. På landsplan bliver et hus med hall udbudt for 3.000 kroner mere pr. kvadratmeter end huse i al almindelighed. Det svarer til, at prisen stiger med 420.000 kroner, hvis huset har hall.

”Den gennemsnitlige udbudspris for villaer, lystejendomme og landejendomme ligger på 13.400 kroner, men har boligen hall, kommer udbudsprisen op på 16.400 kroner. Forskellen er markant større i Region Hovedstaden, hvor en villa, land- eller lystejendom i al mindelighed udbydes for 23.400 kroner pr. kvadratmeter, mens boligerne med hall kommer op i en udbudspris på 30.200 kroner pr. kvadratmeter. I Region Hovedstaden koster et 140 kvadratmeter stort hus med hall altså en lille million kroner ekstra”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det dyre velkomstparti

Hallen er en kostbar affære, hvilket også hænger sammen med, at de huse, der har en hall, typisk er af den større og mere eksklusive slags. Men uanset hvordan vi vender og drejer det, er hallen et dyrt bekendtskab.

”Der er nogle rigtig dyre kvadratmeter i hallen. Den kan jo snildt optage 10-20 kvadratmeter, og det er plads, der ikke for alvor kan bruges til hverken opbevaring eller ophold. Hallen er til pynt og til skue”, siger Birgit Daetz.

Vil du betale så lidt som muligt ekstra for din hall, skal du købe bolig i Region Sjælland. Her koster hus med hall 970 kroner mere pr. kvadratmeter end regionens boliger i al almindelighed, og det er den mindste difference set på landsplan.