Hurtige salgstider på et ellers stille boligmarked

Foto: Boligsiden.

Efter flere måneder med prisstigninger, holdt salgspriserne for villaer og rækkehuse sig i ro i juli. Til gengæld kom der fart på salgstiden, viser nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Boligmarkedet holdt sig pænt i ro i juli med stagnerende salgspriser på villaer og rækkehuse og moderat stigende priser på ejerlejligheder. Det viser de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks med nøgletal for juli. Prisnedslagene blev desuden en smule større for både villaer og ejerlejligheder.

Men boligmarkedet er ikke faldet helt i søvn, for vi skal tilbage til 2011 for at finde lavere salgstider, end vi havde i juli måned. På landsplan tog det 193 dage – godt et halvt år – at sælge en villa eller et rækkehus, men der gælder helt andre regler i Hovedstadsområdet. I Rødovre skulle der fx ikke mere end 66 dage til i gennemsnit, før en køber havde skrevet under. Dermed havde Rødovre landets ubetinget laveste salgstider i juli.

Rødovre står ikke alene med de hurtige handler. 10 andre kommuner havde i juli måned salgstider på under 100 dage, og alle lå i Hovedstadsområdet.

”Når det kommer til salgstiden er der en skarp opdeling geografisk. Mens salgstider på under 100 dage efterhånden er normalt i Hovedstadsområdet, ligger der kommuner i den anden ende af skalaen med salgstider på over 300 dage i gennemsnit. Selvom der har været en positiv prisudvikling i næsten alle kommuner over det seneste år, vidner de lange salgstider nogle steder i landet om et boligmarked, der er stærkt polariseret”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Find mere om