Her steg og faldt boligpriserne i 2013 – se kortet

Foto: Boligsiden.

Store dele af Jylland har fået en mavepuster, mens Sjælland i det store hele klarer frisag. Se, om huspriserne steg eller faldt i dit område i 2013.

Som boligejer er det ikke helt lige meget, om du bor i nord eller syd, øst eller vest. Danmarkskortet nedenfor viser, hvordan 2013 endte for boligejerne i de danske kommuner. Solgte du din bolig i 2013, angiver farven, om du fik en gevinst eller et tab i forhold til, hvis du havde solgt boligen året før.

Men kortet skal tolkes med omtanke, og selvom man bor i en rød kommune, er det ikke ensbetydende med, at man som husejer er i store problemer.

” Det er vigtigt at huske, at den enkelte boligejers situation afhænger af, hvornår man selv har købt boligen, og man skal også være opmærksom på, hvad udgangspunktet for stigningen eller faldet er”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk og forklarer:

” I røde kommuner som fx Herlev og Silkeborg ligger huspriserne faktisk over gennemsnittet, til trods for at de faldt i 2013. I nogle af de grønne kommuner var udgangspunktet, at boligpriserne var trykket helt i bund, så den stigning, der har været, har kun hjulpet kommunerne lidt på vej, men ikke fjernet dem fra bunden af prisindekset”.

Milde vinde over Syd- og Vestsjælland

Netop den tendens manifesterer sig i Syd- og Vestsjælland. Her finder vi nogle af landets laveste boligpriser, men 2013 har alligevel sendt en mild medvind i retning af de trængte kommuner.

Anderledes ser det ud for kommuner som Morsø og Thisted, der begge ligger i Top 5 over kommuner, der har de laveste huspriser, og som har opleve et yderligere prisfald i 2013.

Nordsjælland fortsætter op

De kommuner, der i forvejen har de højeste kvadratmeterpriser for villaer og rækkehuse, fortsatte opad i 2013. Det drejer som om den evige etter, Gentofte, hvis priser steg med rundt regnet 10 procent. Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, København og Dragør der sammen med Gentofte udgør de 5 dyreste kommuner, har alle haft prisstigninger på mellem 4 og 10 procent.

I gennemsnit steg priserne på villaer og rækkehuse med 1,3 procent i 2013.

Kort: Ændring i salgspris for solgte villaer og rækkehuse:

Find mere om