Her slår køberne hurtigst til på sommerhus-handlen

sommerhus

Foto: Boligsiden.

I tre jyske og et sjællandsk sommerhus-område bliver fritidshusene solgt på under tre måneder i gennemsnit. Boligsiden.dk har lavet en oversigt over de hurtigst og langsomst sælgende sommerhus-områder i Danmark.

Danskerne vil have sommerhus ved hav og strand, og med 7.000 kilometer kyststrækning er der da også rigeligt at vælge imellem. Alligevel er det blot fire områder i landet, der tiltrækker størst opmærksomhed blandt køberne af fritidshuse. Det viser en oversigt fra www.boligsiden.dk.

Læs også: Få havudsigt for under en million

Igennem de sidste to år har Boligsiden registreret flere end 2.800 fritidshus-handler over hele landet. Salgstiden er i gennemsnit 273 dage – eller ni måneder. Men i en god håndfuld sommerhus-områder er den gennemsnitlige salgstid helt nede på tre måneder, og disse domineres igen af fire større sommerhus-områder.

Her går salget hurtigst

”Områder omkring den sydvestlige del af Limfjorden er meget populært. Her er salgstiderne under tre måneder i gennemsnit. Det samme gør sig gældende for områderne omkring Blåvand, Helsingør og Sæby” fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Læs også: Se aktuelle salgstider over hele landet i Boligsidens Markedsindeks

De hurtigst sælgende sommerhus-områder er markeret med grønne pletter på danmarks-kortet herunder, mens de områder, hvor handlerne med fritidshuse går langsomst er fremhævet med brun. Det er områder med gennemsnitlige salgstider på over to år, og blandt disse træder Maribo, Odense Fjord og Egå frem.

Sådan fordeler salgene sig

Boligsiden har i 2011 og 2012 registreret over 2.800 fritidsboligsalg; den gennemsnitlige salgstid for disse salg var 273 dage
• 73 af de 2.800 salg tog mere end tre år, 209 tog over to år og 680 af salgene tog over et år. Modsat blev 217 solgt på under en måned og 771 af salgene tog under tre måneder

Find mere om