Her opgiver de at få huset solgt

Foto: Boligsiden

Flere steder i Danmark opgiver mere end hver anden at få huset solgt. I Norddjurs Kommune får kun 4 ud af 10 huse til salg ny ejer, viser opgørelse fra Boligsiden.dk

Det seneste år blev der solgt omkring 200 villaer i Norddjurs Kommune. Men over dobbelt så mange har været til salg – de er blot taget af markedet igen uden at have fået ny ejer. Det er op ad bakke for villaejerne i Norddjurs Kommune. Sandsynligheden for at få solgt boligen er ikke mindre i nogen anden kommune i Danmark.

”Sol og vind er desværre ikke fordelt lige på boligmarkedet. Villaejere, der ønsker at sælge, har trukket det korteste strå i Norddjurs Kommune. Heldigvis er det nemmere at få solgt andre boligtyper, fx ejerlejligheder og andelsboliger i Norddjurs. 55 procent af de ejerlejligheder, der sættes til salg i Norddjurs Kommune bliver solgt, og det samme gælder for 58 procent af andelslejlighederne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Norddjurs slutter sig til Stuer, Langeland, Thisted og Odsherred, der alle er kommuner, hvor villaerne oftest bliver taget af Boligsiden.dk, uden at være blevet solgt.

2013 blev ikke et dårligt år for Norddjurs

Det har ganske rigtigt været svært at få solgt huset i Norddjurs, men for dem hvor det er lykkes, har 2013 ikke været et dårligt år. Husejerne i Norddjurs Kommune har brugt 224 dage på at sælge; det er blot lidt mere landsgennemsnittet, og salgstiden er faldet med mere end 17 procent siden sidste år. Salgspriserne har også været svagt stigende, og nedslaget er faldet med over 20 procent. Så selvom det aldrig er sjovt at ligge i bunden af statistikken, er der alligevel håb for et godt år i 2014.

Her går det godt

I Tårnby på Amager bliver 8 ud af 10 villaer solgt. Kombinationen af at være tæt på Hovedstaden og alligevel så langt fra, at der er plads til haver, gør boligerne populære. På Vestegnen tager Rødovre og Hvidovre kegler, og ellers er det i den nordsjællandske kommune Furesø, at villaerne har størst chance for at blive solgt.

”I bund og grund er det udbud og efterspørgsel, der styrer markedet. Der er mangel på boliger i Hovedstaden, så her er der flere købere om buddet, priserne presses op og boligerne sælges hurtigere. Men det betyder så også, at man får noget mindre for pengene. Som køber får man betydeligt færre kvadratmeter for samme pris, og man risikerer nemt at betale meget for et hus i dårlig stand eller med udsigt til motorvejen. Det er vilkårene, hvis man vil bo i Hovedstadsområdet”, siger Birgit Daetz.

Så stor andel af husene til salg bliver solgt

Bund

  1. Norddjurs: 41,14 %
  2. Struer: 42,08 %
  3. Langeland: 42,36 %
  4. Thisted: 44.69 %
  5. Odsherred: 44,86 %

Top

  1. Tårnby: 80,35 %
  2. Rødovre: 78,81 %
  3. København: 78,03 %
  4. Furesø: 75,30 %
  5. Hvidovre: 74,43 %

(Kilde: Boligsiden)