Her kan du få et sommerhus med havudsigt til under en million

Vandkant til salg

Vandkant til salg på Boligsiden
Foto: Unsplash

Havudsigt er for mange øverst på ønskelisten, når de skal købe et sommerhus. Med Boligsidens søgefunktion kan du nemt finde frem til sommerhuse, som alle har udsigt til vandet, og som du alle kan få fingrene i for under en million kroner.

Sene sommeraftner, grillhygge, kold hvidvin og ren afslapning.

Livet som sommerhusejer kan byde på mange goder, som for de fleste kredser sig om at få en pause fra en hektisk hverdag og komme ned i gear blandt rolige omgivelser.

Omgivelser, som for manges vedkommende også inkluderer en tilpas nok afstand til lyden af skvulpende bølger, lækkert badevand og udkig til havet fra selve sommerhusmatriklen.

I en ny undersøgelse, som er foretaget af Videncentret Bolius, svarer 14 procent, at den vigtigste årsag til, at de har købt en fritidsbolig, er, at de herigennem har fået adgang til et sommerhus tæt ved vandet.

Havudsigt og tæt beliggenhed til havet er dermed den tredjestørste årsag til, at de adspurgte danskere har erhvervet sig en fritidsbolig, kun overgået af henholdsvis afslapning til sig selv (19,4 procent) samt adgang til naturen/udearealer (15,4 procent).

”Vi ved, at afslapning og natur fylder meget for sommerhuskøberne, og kombinerer man de to ting, så er det også essensen af en nydelig havudsigt fra eksempelvis sommerhusets terrasse,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Sådan har det længe været, og sådan bliver det nok også ved med at være. Forskellen er, hvor nemt det er at anskaffe sig et sommerhus med havudsigt, og det handler om, hvordan sommerhusmarkedet opfører sig på købstidspunktet,” tilføjer hun.

Mere ro på boligmarkedet
De seneste ugetal fra Boligsiden viser, at der i uge 35 blev gennemført 177 sommerhushandler. Det er under det travle niveau, vi oplevede på sommerhusmarkedet under coronapandemien, hvor der i samme uge i år 2020 blev solgt 327 sommerhuse.

Samtidig blev der i gennemsnit solgt 220 sommerhuse samme tid på året i perioden 2015 til 2019, og der er dermed lidt mindre handelsaktivitet på sommerhusmarkedet, som det ser ud nu.

”Både lige op til, at corona fik sit indtog, og under selve pandemien, gik folk amok i sommerhuse. Efterspørgslen steg usædvanligt meget, og det fik også priserne til at stige. Nu er der kommet lidt mere ro på, og det giver mere plads til både at drømme stort og samtidig plads til at forhandle om prisen på det kommende sommerhus,” siger Birgit Daetz.

Behøver ikke at være dyrt

Med til drømmen om et sommerhus med havudsigt følger for mange også fordomme om, at udkig til vandet koster dyre domme.

Og ja, ganske rigtigt betyder den store efterspørgsel på havudsigt ofte, at den pågældende bolig er dyrere, end den måske ellers ville have været uden det havblå blikfang.

Til gengæld bør man ikke forudindtage, at der skal store og bombastiske millionbeløb til for at indfri drømmen om et sommerhus med havudsigt.

På Boligsidens søgemaskine kan du nemlig nemt finde frem til de boliger, der lige nu er til salg, som hører under din budgetramme. Samtidig kan du i feltet ’Fritekstsøgning’ plotte det ord ind, som du søger allermest efter i din kommende bolig.

Gør man det med ordet ’havudsigt’ på sin sommerhussøgning, vil man blandt andet opleve, at der i skrivende stund er 17 sommerhuse til salg med havudsigt for under en million kroner i købspris rundt om i landet.

Bemærk: Vi har benyttet Boligsidens søgefunktion med søgeordet ’havudsigt’, hvilket betyder, at ordet går igen i ejendomsmæglernes salgsopstillinger. Boligsiden tager ikke ansvar for, hvorvidt ’havudsigt’ er fyldestgørende i hver enkelt af salgsopstillingerne. Vær desuden opmærksom på, at der løbende vil være variation i, hvor mange fritidsboliger til under en million kroner i købspris, hvor ordet ’havudsigt’ figurerer i salgsopstillingen, der vil være til salg på et givent tidspunkt.

Find mere om