Her finder du sommerhuse med stråtag til salg

sommerhus

Foto: Boligsiden

Hvis du drømmer om et sommerhus med et traditionelt og charmerende stråtag, har Boligsiden her samlet en liste over alle sommerhuse med stråtag, der nu er til salg.

Der er næppe noget, der sender tankerne mere hen mod gammeldags, dansk sommeridyl end solskin, strand og stråtagshuse.

Formentlig er det også derfor, at sommerhuse med stråtag er populære blandt de danske sommerhusejere.

Dog er de stråtagsbelagte sommerhuse en forholdsvis sjælden udbudt vare i det danske land.

Således viser tal fra Danmarks Statistik, at ud af de lidt over 200.000 sommerhuse, der findes i Danmark, er kun lidt over 9.000 styks med stråtag.

Tallene viser desuden, at mulighederne for at finde et sommerhus med stråtag er størst i kommunerne Varde, Ringkøbing-Skjern og Holstebro, som i slutningen af marts 2023 havde henholdsvis 1.359, 1.341 og 834 sommerhuse med stråtag.

Mulighederne er dog allerstørst, hvis du holder dig orienteret om, hvor de sommerhuse med stråtag, der aktuelt er til salg, ligger henne. Således slipper du for at banke på døre og komme med uopfordrede købstilbud for at få fingrene i et af de eftertragtede stråtagssommerhuse.

Og her har Boligsiden gjort det nemt for dig. Vi har nemlig samlet en liste over alle de sommerhuse med stråtag, der nu er til salg, så du slipper for selv at gøre benarbejdet.

Her kan du på opdagelse i alle de romantiske stråtagssommerhuse til salg og drømme dig til ferieidyl:  

De fremviste boliger tager udgangspunkt i sommerhuse, hvor ordet ’stråtag’ indgår i salgsbeskrivelsen. Boligsiden tager ikke ansvar for, om samtlige af de boliger, der vil fremgå af søgningen på et givent tidspunkt, lever op til kriteriet.

Fordele og ulemper ved stråtagshuse

Fordele:

  • Stråtag består af tagrør, som vokser vildt i vådområder. Det er således et miljøvenligt naturmateriale, som, efter det har udtjent sin pligt efter cirka 30+ år, vil smuldre væk som kompost. Taget efterlader dermed ikke et unaturligt aftryk i naturen.
  • Stråtag sikrer et godt indeklima året rundt, hvor det bidrager til varme om vinteren og kulde om sommeren.
  • Har du stråtag, behøver du ikke tagrender eller nedløbsrør.

Ulemper:

  • En af de største ulemper ved stråtag er, at det er forbundet med en lidt større brandfare sammenlignet med andre tagtyper. Derfor anbefales det, at taget er brandsikret.
    Samtidig bør du undersøge med dit forsikringsselskab, hvordan stråtagshuset er forsikret i tilfælde af brand, da der oftest er særlige forholdsregler forbundet hermed.
  • En anden ulempe er, at stråtag har en levetid på cirka 30-50 år, hvilket er lidt lavere end andre tagtyper.

Kilder: Dansk Industri, Videncentret Bolius

Find mere om