Her får du mest sol for pengene

Foto: Boligsiden

Hvor meget er du villig til at betale for en times sol? I Maribo får du de billigste solskinstimer, mens Hornbæk topper listen med højeste pris pr. solskinstime, viser Boligsiden.dkssolskinsindeks.

Før du køber sommerhus, kan det betale sig at tage et kig på, hvor meget sol og sommer, du egentlig kan forvente at få for pengene. Rundt om i det danske sommerland gemmer der sig solskinslommer, hvor en times sol i eget sommerhus koster under 600 kr.

Maribo er Danmarks solskinslomme nr. 1

Med en timepris på bare 276 kr. lægger Maribo sig i spidsen af Boligsiden.dks solskinsindeks. Indekset tager udgangspunkt i antal solskinstimer, som er beregnet af DMI i 28 måleområder, og ser på gennemsnitsprisen på sommerhusene til salg i alle landets postnumre. Og her brillerer Maribo altså med Danmarks laveste timepris på sol.

Nu troede du måske, at Bornholm var Danmarks solskinsø. Det holder heldigvis stadig, men du skal holde tungen lige i munden for at ramme de billigste solskinstimer på Bornholm. Der er nemlig stor forskel på prisen pr. solskinstime, afhængigt af hvor på Bornholm du køber sommerhus. Styrer du efter den allernordligste spids af solskinsøen, er der gode chancer for at finde solskinstimer til under 600 kr.

Billige solskinstimer på Sjælland

Mange steder på Sjælland er det muligt at finde godt med sol til en fornuftig pris. I den populære Odsherred kommune ligger priserne mellem 600 og 900 kr. pr. solskinstime, så længe man holder sig fra Rørvig-området. Her ligger priserne nemlig over 1.300 kr.

”Hvis man ikke vil betale for meget for den sjællandske sol, skal man holde sig fra hele nordkysten og Nordsjælland generelt. Her topper priserne nemlig i Hornbæk og Tisvildeleje med en timepris på over 2.500 kr., hvilket er på niveau med prisen for en times sol i Skagen”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Lolland er fuld af billig sol

På Lolland ligger solskinstimerne prismæssigt også i den lave ende, så finder du et sommerhus på Lolland er du næsten garanteret billige solskinstimer.

Se på kortet, hvor du får mest sol for pengene og klik ind på bolignyheder.www.boligsiden.dk for at se prisen pr. solskinstime i præcis de områder, du er interesseret i.

Find mere om