Her får du hurtigst solgt sommerhuset

Foto: Boligsiden

To fynske sommerhuskommuner er indehavere af landets korteste salgstider for sommerhuse, hvor også Jylland og Sjælland er med i det fine selskab. På www.boligsiden.dk kan du se, hvor hurtigt sommerhussalget går i din egen kommune.

Der er markante forskelle på salgstiderne for sommerhuse rundt omkring i landet. De gennemsnitligt korteste salgstider finder man i to fynske kommuner. Det fremgår af en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

”I Faaborg-Midtfyn har man landets korteste salgstider for sommerhuse; 177 dage tager det i gennemsnit at få solgt fritidsboligen. Lige efter følger Middelfart med 221 dage”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Nogenlunde samme salgstider finder man i de nordsjællandske kommuner Halsnæs og Gribskov – begge steder tager det i snit 223 dage at sælge sit sommerhus – samt i Hedensted i Østjylland, hvor man skal regne med yderligere fem dage.

Imidlertid går sommerhussalget langt fra så godt i en række andre kommuner; hårdest har sommerhussælgerne det i Lemvig, hvor den gennemsnitlige salgstid er cirka tre gange så lang som i Faaborg-Midtfyn.

”I Lemvig tager salget 524 dage, altså 17½ måneder. Men også Tønder, Odder, Lolland og Mariagerfjord døjer med meget lange salgstider – på mellem 13 og 16 måneder. Til sammenligning er salgstiden for sommerhuse på landsplan lige under 10 måneder, eller 295 dage”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om