Her er villaerne blevet solgt i en fart

Foto: Boligsiden

Villaejerne på Godthåbsvej i Herning sætter danmarksrekord; her bliver husene i gennemsnit solgt på under fire uger – landets korteste liggetid. Boligsiden guider til de 10 villaveje med de hurtigste salgstider.

26 dage. Det er den tid, det i gennemsnit har taget at sælge en villa på Godthåbsvej i Herning i 2009. Det fremgår af dugfriske tal fra Boligsiden.dk.

Boligsiden har udarbejdet en oversigt over de 10 villaveje i landet, hvor husene hurtigst bliver fjernet fra internettet. Og liggetider helt ned til syv-otte dage er ikke ualmindeligt på de 10 veje.

”Godthåbsvej i Herning topper listen over de korteste liggetider for hushandler. Boligsidens tal viser, at der i løbet af 2009 har været fem hushandler på Godthåbsvej. Ud af disse er den længste liggetid på blot 49 dage – altså syv uger. Den korteste salgstid er på kun 14 dage”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationschef hos Boligsiden.

Tallene er pålidelige

Opgørelsen er baseret på minimum fem sager pr. vej, og Birgit Daetz understreger, at der ingen garanti er for, at der rent faktisk også er tale om en gennemført handel. Alligevel skal tallene tages som udtryk for, at husene rent faktisk er handlet.

”Boligerne kan i sagens natur være fjernet af andre grunde end et salg. Med så lave liggetider forekommer dette dog usandsynligt. Vi har da også gennemført en stikprøvekontrol, der viser, at tallene holder vand. Vi ved derfor, at boligerne på Godthåbsvej alle er blevet handlet”, forklarer hun.

Stolthed i Herning

Hos Nybolig i Herning er nyheden om den nyvundne danmarksrekord af den gode slags. Nybolig solgte det hus, der kun stod til salg i 14 dage.

”Der er tale om en rødstensvilla i den dyrere ende, der er sat i stand fra top til tå med lækre materialer. Den solgte sig selv, for der var enorm interesse for villaen, og den blev solgt til prisen”, fortæller Brian Kristoffersen fra Nybolig i Herning og fortsætter: ”Vi er da stolte af, at villavejen med landets laveste salgstider ligger i Herning.

Han ønsker ikke at prisen bliver offentliggjort, men der er tale om en villa til mere end 2 mio. kr.

Salgstid på 7 dage i Rønne

Huset blev altså solgt på 14 dage, men den kan de faktisk sagtens stikke på Bornholm. På Bækken i Rønne er en villa blevet handlet på kun syv (!) dage.

”Længste gennemsnitlige salgstid på top 10 er 100 dage – det er på Nørregårdsvej i Rødovre, hvor der i løbet af året er solgt 10 huse. Hvis man kigger på tallene for alle 10 villaveje, så svinger liggetiderne fra syv dage i bunden til 201 dage som den længste liggetid. Det er dog stadig et pænt stykke under den gennemsnitlige liggetid for solgte huse på landsplan; den er 242 dage” slutter Birgit Daetz.

Find mere om