Her er taget der forlænger salgstiden på dit hus

sommerhus

Foto: Boligsiden

Det er ikke ligegyldigt, hvilket tag der ligger på dit hus, hvis du har planer om at sælge. En opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at et stråtag forlænger salgstiden markant.

De færreste går rundt og spekulerer over, hvilket slags hustag der mon er det mest populære, men det kan godt betale sig, hvis du overvejer at sælge dit hus. Ikke så du nødvendigvis kan skifte hele molevitten, men måske mere så du kan indstille dig på, hvor lang tid du kan forvente at skulle vente på, at en køber slår til.

En opgørelse over solgte huse i 2017 lavet af Boligsiden.dk viser, at det kræver allermest tålmodighed at sælge et hus med stråtag. Den gennemsnitlige salgstid for et tækket tag er 337 dage, og det er hele 157 dage længere end fibercement, der kommer ind som nummer to på listen over de tagtyper, der er sværest at afsætte.

”Det er klart, at taget ikke er eneste årsag til, at salgstiderne er, som de er. Det hænger naturligvis også sammen med hustypen, og huse med netop stråtag er typisk af ældre dato, hvilket kan betyde lavt til loftet, en del vedligehold og ikke mindst en placering langt uden for byerne. Den slags huse appellerer med andre ord til et smallere segment end et klassisk parcelhus med en mere central beliggenhed,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Det mest salgbare tag

Det mest populære låg til huset er tagpap med en gennemsnitlig salgstid på blot fire måneder. Og herefter følger de flade built-up og huse med metalplader på toppen. Det kan for eksempel være bølgeblik eller aluminiumstag.

De klassiske tegl, der typisk sidder på murermestervillaer, funkishuse og patriciervillaer rundt om i landet, kommer ind på en fjerdeplads.

”Den type huse er typisk af den rummelige slags, hvilket påvirker prisen og dermed antallet af potentielle købere uanset, hvor i landet vi befinder os. Vi taler dog om en salgstid på 156 dage, hvilket svarer til lidt over fem måneder, som må siges at være en ganske fornuftig tidsramme,” siger Birgit Daetz.

Salgstid på huse fordelt på typen af tagdækning:

MaterialeGn.snitlig salgstid i dageAntal solgt
Tagpap (med taghældning)120636
Built-up137619
Metalplader (bølgeblik, aluminium o.lign.)141287
Tegl1563.601
Cementsten1662.528
Fibercement, herunder asbest (bølge- eller skifereternit)1735.608
Fibercement (asbestfri)180177
Stråtag337178
Andet materiale (PVC, glas m.m.)133145

(Tallene er baseret på hussalg i hele landet i årets første fem måneder. Projektsalg er ikke medtaget i statistikken. Data stammer fra Boligsiden.dk og BBR)

Find mere om