Her er kongerne af hurtige lejlighedshandler

I Glostrup Kommune tager det i gennemsnit mindre end en måned at sælge en lejlighed, mens sælgeren i 11 andre kommuner afslutter en lejlighedshandel på under to måneder.

Det tager i gennemsnit omtrent tre måneder at sælge en ejerlejlighed i Danmark, men i nogle dele af landet går det langt hurtigere. Det drejer sig, ifølge tal fra Boligsidens Markedsindeks i maj, især om kommuner vest for København, hvor Glostrup Kommune er den absolutte konge af hurtige handler med en salgstid på 29 dage.

”Priserne og antallet af handler vest for København er steget i takt med, at priserne i hovedstaden er blevet højere. Det kan aflæses på salgstiden i især Glostrup. Har man en god cykel, kan man tage den tohjulede til København, og når det regner, kan man springe ind i S-toget og være på Nørreport 20 minutter senere. Det lokker købere til,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

De korte salgstider har stor betydning for, hvordan man som køber skal forberede sig, hvis man vil have en chance for at få fingre i den lejlighed, man er blevet lun på.

”Køberne skal have finansieringen på plads på forhånd. Tager den proces for lang tid, bliver lejligheden solgt til en anden køber. Og så er det vigtigt at gøre sig klart, at det kan være svært at forhandle store prisnedslag. Er man for stædig i forhandlingen, vælger sælgeren en anden køber,” påpeger Birgit Daetz.

Kommuner med salgstid på under to måneder:

KommuneSalgstid på ejerlejligheder (dage)
1. Glostrup29
2. Høje-Taastrup39
3. Hvidovre42
4. Vallensbæk47
5. Aalborg48
6. Lyngby-Taarbæk48
7. Ishøj51
8. Roskilde52
9. Rødovre53
10. Frederiksberg55
11. Odense56
12. Gladsaxe58

(Opgørelsen er lavet på baggrund af tal fra Boligsidens Markedsindeks i maj. Kilde: Boligsiden.dk)

Find mere om