Her er de billigste områder i din region

Flytte

Foto. Boligsiden

Se, hvor du kan score en billig lejlighed, og hvor meget du kan spare, ved at vælge den rigtige kommune. Tal fra Boligsiden.dk guider dig til det billigste lejlighedskøb.

Der er store regionale forskelle på boligpriserne. En lejlighed i standardstørrelsen, som er 80 kvadratmeter, koster i gennemsnit 1,5 millioner kroner, hvis man ser på landet som helhed. Men stikker man næsen helt ned i tallene, kan man se, at der inden for regionerne er store prisforskelle, og du skal ofte ikke bevæge dig ret langt for at gå fra dyrt til billigt.

Billigst i Region Hovedstaden

Skal du bo billigt i Region Hovedstaden skal du til Fredensborg, der har de laveste priser for en lejlighed i standardstørrelsen på de kanter. Du betaler kun lige godt en million kroner for de 80 kvadratmeter, og så skal du huske på, at det tager under en time med toget at komme fra Fredensborg station til Københavns Hovedbanegård. Som bonus får du flotte grønne omgivelser og mulighed for at pleje din indre royalist, når du går tur i den smukke Fredensborg Slotshave.

Kigger du længselsfuldt efter de store nabokommuner Helsingør og Hillerød, skal du vide, at du her betaler henholdsvis 1,4 millioner og 1,5 millioner kroner for en lejlighed i samme størrelse. Så kan du overveje, om det er prisen værd.

Billigst i Region Midtjylland

Norddjurs napper prisen for billigste 80 kvadratmeter lejlighed i Midtjylland. Her slipper du med bare 704.000 kr. Især kan du glæde dig over, at priserne i nabokommunen er langt højere. Skulle du forvilde dig til Syddjurs, må du af med over det dobbelte, nemlig 1,6 millioner kr., så forskellen er ganske betragtelig.

Og selvom Aarhus nok er den kommune, der trækker mest i de lejlighedssøgende på de kanter, så er byen ikke for fattigrøve. Standardlejligheden her koster 1,9 millioner kroner.

Billigst i Region Nordjylland

Jagten på de billige lejligheder i det nordligste Danmark skal starte i Mariagerfjord, hvor priserne ligger på lige knap 900.000 kr. Det er 200.000 kr. billigere end i nabokommunen Rebild, men kun 300.000 kr. billigere end regionens dyreste kommune, Aalborg. Vil du spare penge, skal du smutte ud af Region Nordjylland og tage nabokommunen Randers, der godt nok ligger i Midtjylland. Men her er priserne endnu lavere, og du kan få dine 80 kvadratmeter for 750.000 kr. i gennemsnit.

Billigst i Region Sjælland

Guldborgsund slipper af sted med at have Region Sjællands billigste standardlejligheder. De koster bare 685.000 kr., og det er dermed også landets billigste. Allerede i nabokommunen Vordingborg er priserne oppe over en million.

Billigst i Region Syddanmark

Region Syddanmark rummer på et par spændende opdagelser, når man ser nærmere på priserne for standardlejlighederne. Eksempelvis topper Middelfart med de ubetinget dyreste priser på over to millioner kroner – næsten dobbelt op på pris sammenlignet med en lejlighed i Odense. Til gengæld er det Fredericia, der som bekendt er nabo til Middelfart, der holder de laveste priser. Her skal du af med lige knap 800.000 for de 80 kvadratmeter.

Billigst og dyrest i Regionerne – pris for standardlejlighed på 80 kvadratmeter

Hovedstaden

Billigst: Fredensborg (1.016.472 kr.)

Dyrest: Frederiksberg (2.406.714 kr.)

Midtjylland

Billigst: Norddjurs (704.750 kr.)

Dyrest: Aarhus (1.919.772 kr.)

Nordjylland

Billigst: Mariagerfjord (881.869 kr.)

Dyrest: Aalborg (1.240.849 kr.)

Sjælland

Billigst: Guldborgsund (685.088 kr.)

Dyrest: Greve (1.743.591 kr.)

Syddanmark

Billigst: Fredericia (787.268 kr.)

Dyrest: Middelfart (2.096.136 kr.)

Find mere om