Her er Danmarks bedst sælgende vejnavn

Foto: Boligsiden

Selvom Lærkevej med over 200 placeringer på Danmarkskortet er det mest brugte vejnavn herhjemme, er det langt fra den bedst sælgende vej. Det er derimod Vestergade.

Over 200 byer i Danmark har en Lærkevej, og det gør dermed vejen til den mest udbredte i landet. Men det betyder ikke, at vejen er den bedst sælgende. Langt fra. Hele syv vejnavne sniger sig foran Lærkevej, når man kigger på salgsstatistikkerne.

Øverst på listen er Vestergade med 243 hushandler i 2017. Derefter følger Strandvejen og Østergade med henholdsvis 236 og 203 salg. Lærkevej tøffer ind på en ottendeplads med 122 handler i det forgangne år.

”Mange af de vejnavne, der sælger godt, er naturligvis også dem, der er flest af. Derfor ser vi de helt klassiske veje, der angiver en retning, bredt repræsenteret i top 10. Det inkluderer veje som Vestergade og Nørregade, men også Hovedgaden, som mange mindre byer er bygget op omkring,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Der er dog også enkelte vejnavne i top 10, som ikke er vidt udbredte på landkortet. Det gælder eksempelvis projektbyggeriet Ceresbyen i Aarhus midtby, hvor der opføres 1.100 nye boliger. Fordi størstedelen bliver solgt, inden de står færdige, kan de nemt veje tungt i statistikken i et enkelt år, og i 2017 blev der solgt 171 boliger her.

Er du nysgerrig efter at se, hvad der er til salg på din gade, så klik her og skriv derefter vejnavnet i søgefeltet. Er der ingen boliger til salg på din gade, kan du til gengæld klikke ind og se, hvad dine naboers huse er solgt til her. Husk at skrive dit vejnavn i søgefunktionen øverst.

Top 10: Mest populære vejnavne:

VejnavnAntal solgte i 2017
Vestergade243
Strandvejen236
Østergade203
Nørregade186
Søndergade181
Ceresbyen171
Hovedgaden153
Lærkevej122
Skovvej115
Willy Brandts Vej114

(Tabellen viser vejnavne med flest salg i 2017. Kilde: Boligsiden.dk)

Find mere om