Her er antallet af hushandler strøget i vejret

Antallet af hushandler steg markant i 2014, men de to første måneder af 2015 har allerede overgået sidste års rekord. Det stigende antal hushandler er ikke et storbyfænomen. De supersælgende kommuner fordeler sig jævnt hen over danmarkskortet.

Mange drømmer om at skifte husnøglerne ud, og netop nu gør et stigende antal boligejere noget ved drømmen. I februar blev der købt 11 kvadratmeter hus i minuttet, og antallet af hushandler lå 39 procent over gennemsnittet for februar i de fem foregående år. Samtidig lå antallet af handler i januar også pænt over gennemsnittet.

Men for nogle kommuner har februar været en mere spektakulær måned end for andre. Boligmarkedet har glødet i Allerød, Sorø og Vejen kommuner, hvor antallet af hushandler lå over 100 procent højere end i februar året før. Højdespringerne markerer sig ved at være fordelt over hele landet.

”Ser vi på tendenser i prisudviklingen, er det Københavns vestegn, der står stærkest. Her stiger priserne støt, og hele området peger i samme retning. Det samme kan man ikke sige om handelsaktiviteten på boligmarkedet. Det er meget positivt at se, at det ikke er et storbyfænomen, eller at det udelukkende koncentrerer sig om hovedstadsområdet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Den historisk lave rente spiller uden tvivl en stor rolle i det høje antal handler, der ikke bare omfatter villaer og rækkehuse, men også ejerlejligheder og sommerhuse.

Top 10 – Stigning fra feb. 2014 til feb. 2015 i solgte villa/rækkehuse i procent :

  1. Allerød 183,3 %
  2. Sorø 170,0 %
  3. Vejen 100,0 %
  4. Syddjurs 91,7 %
  5. Rødovre 88,9 %
  6. Bornholm 88,0 %
  7. Vesthimmerland 86,7 %
  8. Gribskov 78,6 %
  9. Næstved 71,4 %
  10. Horsens 60,5 %

Kommuner med under 10 handler i februar er ikke med i statistikken.

Find mere om