Her bliver boligerne revet af hylderne

Foto: Boligsiden

Nogle kommuner har skåret mere end en tredjedel af salgstiden for villaer og rækkehuse det seneste år, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks i april. Se, hvilke områder der er steget i popularitet.

Boligkøberne står i højere grad klar med kuglepennene. Det tager nemlig ikke så lang tid at få en underskrift på en købskontrakt, som det før har gjort.

I april tog det i gennemsnit 215 dage – eller godt syv måneder, og det er et fald på 5,4 procent. Men nogle kommuner er trukket i førertrøjen og har salgstider på under det halve. På Københavns vestegn står køberne i kø for at få de relativt få huse, der er i udbud, og det presser salgstiden i bund. I Albertslund er salgstiden det seneste år faldet med 34 procent, og det gjorde i april kommunen til den hurtigst sælgende med en gennemsnitlig salgstid på bare 76 dage for villaer og rækkehuse. I Brøndby faldt salgstiden med 37 procent og i Rødovre med 36 procent.

”Salgstiderne er faldet rigtig meget, selv i de kommuner hvor det i forvejen gik rigtig hurtigt med at få solgt. Vestegnskommunerne er små, og de har derfor få huse til salg. Samtidig har de lave priser sammenlignet med København, så når efterspørgslen stiger, må køberne stille sig i kø for at få de eftertragtede boliger, og så tager det ingen tid at få solgt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Hurtigt salg i yderområderne

Det er dog ikke udelukkende i Københavnsområdet, at salgstiden er faldet drastisk. Også i Assens, Rebild og Frederikshavn kommuner er er salgstiden faldet med 30 procent eller mere.

”Det er positivt, at kommuner som Frederikshavn og Rebild, hvor salgspriserne er lavere end sidste år, alligevel får solgt boligerne så meget hurtigere. Det tyder på, at der er gang i bolighandlerne, hvilket i sidste ende kan få en positiv effekt på priserne”, siger Birgit Daetz.

Det tager stadig lidt længere tid at sælge et hus i Frederikshavn end landsgennemsnittet, mens Rebilds salgstid på 176 dage ligger pænt under de gennemsnitlige 215 dage på landsplan.

Top 10: Her er salgspriserne faldet mest

Salgstider for villa/rækkehuse, ændringer fra april 2014 til april 2015. Tallet i parentes er den aktuelle salgstid.

  1. Brøndby: -36,9 % (103 dage)
  2. Rødovre: -35,6 % (87 dage)
  3. Albertslund: -33,7 % (76 dage)
  4. Assens: -33,2 % (235 dage)
  5. Rebild: -29,8 % (176 dage)
  6. Frederikshavn: -29,5 % (222 dage)
  7. Stevns: -29,0 % (187 dage)
  8. Furesø: -27,0 % (115 dage)
  9. Ikast-Brande: -26,0 % (208 dage)
  10. Skanderborg: -25,3 % (175 dage)