Her begynder boligkøberne at flokkes

Foto: Boligsiden

I Nordfyns Kommune er salgstiden på en villa faldet til det halve. Men også i kommuner som Holstebro, Hillerød og Brøndby er salgstiden faldet markant over det seneste år. Og de er ikke alene.

Har man prøvet at gå til åbent hus, kender man følelsen af ikke at være alene. De andre besøgende er ikke bare boliginteresserede, men direkte konkurrenter til den bolig, der nu engang er ens eget drømmehus. Man lurer og tæller på knapper. Hvor mange mon er seriøst interesserede, hvor længe kan man vente, før nogen byder på boligen før en selv?

Meget tyder på, at der har været nervøse miner blandt de besøgende til åbent hus-arrangementerne i Nordfyns Kommune, for interessen for boligerne er steget, og på et år er salgstiden for villaer og rækkehuse halveret.

Øget konkurrence i Nordfyns Kommune

I september måned havde de villaer og rækkehuse, der blev solgt i Nordfyns Kommune, blot ligget til salg i gennemsnit 169 dage, før købsaftalen var skrevet under. Det er langt under landsgennemsnittet, der i september lå på 205 dage.

”Køberne har været langt hurtigere ude af starthullerne i Nordfyns Kommune i september i år. Salgspriserne er også steget med 10 procent i forhold til september 2013, så alt tyder på en tilspidset konkurrencesituation”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Trods pæne prisstigninger er Nordfyns dog stadig en af de kommuner i landet, hvor du får mest for pengene, når du køber hus. Her kostede en kvadratmeter i september blot 6.741 kroner, eller hvad der svarer til 944.000 kroner for en villa på 140 kvadratmeter.

Hurtige salg og stigende priser

Men også kommuner som Hillerød, Brøndby og Holstebro har skåret en tredjedel af salgstiden fra året før. Hurtigst gik det i Brøndby, hvor en villa blev solgt på 101 dage i september, mens Holstebro havde en gennemsnitlig salgstid på over det dobbelte, nemlig 204 dage, men som altså stadig ligger under landsgennemsnittet, og som er et fald på 32 procent fra året før. Hillerød blev noteret for en slagstid på 135 dage i gennemsnit.

I disse kommuner er salgspriserne også steget, og i september kostede en villa i gennemsnit mellem 2 og 11 procent mere, end den ville have gjort i september 2013.

Farten er sat op i 51 kommuner

I 51 af landets 98 kommuner er salgstiden faldet og det går altså hurtigere at få solgt sin villa eller rækkehus. Blandt de kommuner, hvor der er blevet længere mellem køberne, er Vesthimmerland, Sorø og Albertslund, hvor salgstiden er steget med over 35 procent. Albertslund ligger dog stadig langt under landsgennemsnittet med sine 139 dage i gennemsnit, mens Sorø og Vesthimmerland ligger et godt stykke over landsgennemsnittet.