Andelsforeninger med såkaldte renteswaps trues af store værditab, og så har rådgiverne i nye andelsforeninger ofte været for grådige. Det kom frem i sidste uge – se hvad pressen skrev om boligmarkedet i uge 36.
Andelslejligheder må lejes ud
Det tilsandede andelsboligmarked tvinger nu flere foreninger til at lempe vedtægterne, så usælgelige andelsboliger kan lejes ud.
Dermed kopierer andelsboligforeningerne ejerne af projektlejligheder, der i stor stil er blevet lejet ud de senere år, fordi de har været umulige at sælge selv til nedsatte priser.
”Det er klart et problem i nogle foreninger, at de nuværende andelshavere har købt for dyrt. Derfor ser vi lige nu forskellige forsøg på at få solgt andele og få nye beboere ind og samtidig komme folk i møde, der ønsker at sælge. Nogle indfører mulighed for forældrekøb – andre for længere tids udlejning af lejlighederne. Det er ikke normale fænomener i andelsforeninger,” siger Jan Hansen, direktør i Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, ABF.
Epn.dk (6. september 2009)
Rentefidus koster dyrt for andelsejere
Andelsforeninger med såkaldte renteswaps trues af kraftige værditab efter nye afgørelser fra myndighederne.
Sikkerhedsnettet forsvinder brat under en række andelsboligforeninger. De tvinges nu til at indregne store tab på finansielle instrumenter i deres regnskaber. Resultatet kan blive kraftige fald i lejlighedernes værdi, og det vil ramme den enkelte andelshaver hårdt på pengepungen.
Epn.dk (6. september 2009)
NYT JOB/BESTYRELSER
BOLIGSIDEN A/ S
Niels Bjerregaard, og Frank Ryslev er begge udtrådt af bestyrelsen for Boligsiden A/ S, hvorefter Uffe Drejer og Flemming Haahr Vesterbrandt er indtrådt.
Berlingske Tidende, business søndag, side 10 (6. september 2009)
Luksuslejligheder gabende tomme
Stadig flere luksuslejligheder kan ikke sælges – og selv om det lykkes at leje nogle af dem ud, kan udlejningen slet ikke følge med det stigende udbud … Alene i Storkøbenhavn blev der således udbudt 2.695 lejligheder til over 10.000 kr. om måneden i løbet af 2. kvartal i år. Det er næsten en tredobling i forhold til det samme kvartal sidste år, da tallet blot var 988.
Epn.dk (5. september 2009)
Andels-rådgivere var for grådige
Rådgivere har lokket beboere til at stifte andelsboligforeninger, der slet ikke hænger sammen økonomisk, siger ABF-direktør.
Andelshaverne står tilbage med gælden og stærkt reducerede værdier i en række af de andelsboligforeninger, der er stiftet de seneste fire til fem år.
Flere af foreningerne burde ikke have været stiftet, vurderer Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, ABF. Lejerne har betalt dyrt for at købe ejendommen på et oppustet boligmarked, og det har været mere end svært at få økonomien til at hænge sammen.
”Rådgiverne har været for grådige eller uvidende. Foreningerne er spækket med afdragsfri lån og højrisikable rentetilpasningslån for at bringe omkostningerne kunstigt ned og med høje valuarvurderinger for at bringe værdierne kunstigt op,” siger direktør i ABF Jan Hansen.
Epn.dk (5. september 2009)
Skagen-hus sat 4 mio. ned i pris
Også i liebhavernes foretrukne danske ferieby er temperaturen på boligmarkedet faldet kraftigt.
Sælger af denne 202 kvadratmeter store 1950’er-villa har indset, at den første udbudspris var mere end en kende for optimistisk.
Efter knap et års hyldetid hos Skagen Mægleren er prisen i hvert fald sat drastisk ned – fra oprindeligt 15,595 mio. kr. til nu 11,5 mio. kr., svarende til en prisreduktion på mere end 4 mio. kr.
Epn.dk (5. september 2009)
Få boligmarkedet på mobilen
Boligsiden.dk giver nu boligsøgende mulighed for at være opdateret på boligmarkedet, når som helst og hvor som helst via mobilen. Lanceringen af den nye mobile boligsøgning sker for at gøre boligsøgning endnu mere tilgængelig blandt danskere, der er på jagt efter drømmeboligen
Nu kan man konstant have en opdateret oversigt over boliger til salg med sig i jagten på drømmehuset med den nye mobile boligsøgefunktion fra Boligsiden.dk.
Med lanceringen af den nye mobilløsning ønsker Boligsiden.dk at gøre boligsøgning tilgængeligt for alle uanset, hvor man befinder sig i landet.
Roskilde Avis, 1. sektion, side 34 (4. september 2009)
Danmarks dyreste adresser
Det er ikke nogen hemmelighed, at nogen af landets dyreste adresser for eksempel ligger nord for København og på Danmarks nordspids, Skagen. Nu har ejendomsmæglerne lavet en liste over de ti veje i Danmark, der indeholder de dyreste boliger.
”Boligpriserne på de ti dyreste veje i Danmark netop nu ligger et godt stykke over de priser, flertallet af danskere har råd til. Derfor er det bestemt heller ikke hver dag, at boliger i denne prisklasse sælges. Men det sker nu og da, og selvom boligpriserne i denne kategori også har mærket de finansielt urolige tider, er det fortsat boliger, som er forbeholdt de få,” siger kommunikationschef Birgit Daetz fra Boligsiden.dk. Vedbæk Strandvej i Nordsjælland topper listen med en gennemsnitlig udbudspris på knap 20,4 mio. kr. og en gennemsnitlig kvadratmeterpris på omkring 70.000 kr. pr. kvadratmeter.
Berlingske Tidende, business, side 8 (m.fl.) (3. september 2009)
Bliv husejer for 19,85 kr. om dagen
Der er langt fra huspriserne på over 20 mio. kr. på Vedbæk Strandvej til de 392.000 kr., husene på landets billigste vej koster. Se landets 10 billigste veje.
Man behøver ikke være millionær for at få eget tag over hovedet. Der er i øjeblikket hele tre veje i Danmark, hvor de udbudte huse koster under en halv mio. kr.
Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk, der ejes af ejendomsmæglerbranchen.
Den allerbilligste vej lige nu er Åsted Byvej i Roslev ved Skive. Her er der i øjeblikket udbudt 5 helårshuse til salg – til en gennemsnitspris på kun 392.000 kr.
Det er så billigt, at et afdragsfrit flekslån på hele beløbet kun koster 595 kr. om måneden i ydelse efter skat. Eller 19,85 kr. om dagen!
Dertil skal dog lægges øvrige udgifter, der er forbundet med at være husejer, bl.a. ejendomsskatter og forsikring m.v.
Epn.dk (3. september 2009)
Her er storsvindlerens million-sommerhus
Storsvindleren Bernard Madoffs sommerhus er sat til salg for 45 mio. kr. Det har ligger på et fredet område blot 50 meter fra havet.
50 meter fra havet, hvor det ikke længere er tilladt at bygge. Her ligger sommerhuset, der tidligere tilhørte Bernard Madoff. Nu er det unikke hus til salg.
Amerikaneren Bernhard Madoff satte i den grad Stein Bagger til vægs, da han blev anholdt i december 2008. Over 30 år havde han svindlet sine klienter og investorer for 50 mia. dollars – svarende til 260 mia. kroner … Huset er 280 m2 og har fire soveværelser, tre badeværelser og en pool med udsigt over havet … Prisen er sat til omkring 45 mio danske kroner … Hvis du er på udkig efter sommerhuse i samme prisklasse i Danmark, så må du ‘nøjes’ med at skulle af med 32 mio. kr. for det dyreste pt – ifølge Boligsiden.dk. Huset ligger i Rågeleje på den Nordsjællandske kyst. Det 344 kvm stort, har otte værelser og er bygget i 1975.
Epn.dk (Erhverv På Nettet) 3. september 2009
Nye boliger er svære at sælge
Nyt er ikke nødvendigvis godt. Det mener i hvert fald de danske boligkøbere, som tøver med at købe boliger, der er bygget efter 2004.
Tendensen er særlig tydelig for rækkehuse, som er væsentlig længere tid om at blive solgt, hvis de er bygget efter 2004.
I gennemsnit er et rækkehus fra 2004 og frem 319 dage om at blive solgt, mens et rækkehus fra før 2004 ligger på markedet i 210 dage.
Det viser tal fra boligportalen boliga.dk.
Dr.dk (2. september 2009)
HADSUND: BOLIGEN: Lokal mægler har også godt fat i boligmarkedet i Viborg
Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen A/S er allerede efter knapt halvandet år i Viborg ved at vokse ud af nuværende lokaler på Vesterbrogade i Viborg og firmaet er derfor i øjeblikket på udkig efter nogle centralt beliggende forretningslokaler i Viborg på 100-120 kvm.
Dette betyder også, at det bliver nødvendigt at øge bemandingen i forretningen og der søges i øjeblikket efter en lokal mægler til ansættelse i butikken i Viborg.
Hadsund Folkeblad, 1. sektion, side 43 (1. september 2009)
Sælgere justerer huspriser efter markedet i krisen
I 946 dage har det hus, der lige nu har den længste liggetid under postnummer 6740, været til salg. Det viser tal fra hjemmesiden www.boligsiden.dk, hvor det også er muligt at se, hvilke huse der har fået prisen sat op eller ned. En nedsættelse på 20 procent topper listen, og cirka hver fjerde af de 73 huse, der ifølge boligsiden i øjeblikket er til salg i Bramming-området, har fået prisen justeret i negativ retning.
Den tendens er ifølge Flemming Dreyer, der er ejendomssælger ved Home i Bramming, typisk for markedet i øjeblikket, hvor sælgerne må tilpasse huspriserne efter markedet.
Jydske Vestkysten, 2. sektion, side 11 (31. august 2009)