Godt gang i salget af ejerlejligheder i januar

2016 er kommet godt i gang på boligmarkedet, hvor antallet af solgte ejerlejligheder i januar lå seks procent over lejlighedssalget i januar 2015, viser tal fra Boligsiden.dk

2015 sluttede roligt på boligmarkedet med stabile priser og faldende handelsaktivitet. Men boligkøberne er allerede trukket i arbejdstøjet og har påbegyndt årets første handler med god energi. Antallet af solgte ejerlejligheder lå i januar i år seks procent over antallet af handler i januar 2015.

”Det overrasker lidt, at antallet af solgte ejerlejligheder ligger så lunt i svinget, når man tager i betragtning, at 2015 var præget af komet-lignende tilstande på boligmarkedet med store stigninger i både salgspriser og antal handler”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Spændende år i vente

Det kan være renten, der igen er årsagen til den store købelyst på boligmarkedet. Fastforrentede lån på 2,5 procent er igen i spil, og det kan skabe en bølge af boligsalg, som også prægede boligmarkedet sidste forår.

”Renten spiller en stor rolle for boligkøberne. Forskellen på en halv procent kan være den afgørende faktor for mange købere, der gerne vil benytte chancen til enten at få en lavere månedlig udgift eller kunne købe en dyrere bolig”, siger Birgit Deatz.