Gode odds for sommerhussalg i Odsherred

Foto: Boligsiden.

Der er gode chancer for at sælge sommerhuset hurtigt i landets største sommerhuskommune, Odsherred. Tæt på 800 sommerhuse er til salg netop nu, men langt over halvdelen har liggetider på under 180 dage, og Odsherred har kun få sommerhuse med meget lange liggetider.

Med 780 sommerhuse til salg er Odsherred Danmarks ukronede sommerhuskonge på boligmarkedet. Ingen anden kommune har så mange sommerhuse til salg, og med så stort et udbud kunne man frygte, at til salg-skiltene hurtigt kunne komme til at gro fast. Men Odsherred udmærker sig ved at have nogle af landets laveste liggetider for sommerhuse i udbud. 58 procent af de sommerhuse, der er til salg netop nu, har en liggetid på under 180 dage, og kun 10 procent har en liggetid på over to år. Her placerer Odsherred sig i den absolutte superliga, når det kommer til lave liggetider.

Til sammenligning har kun 39 procent af sommerhusene en liggetid på under 180 dage i Danmarks næststørste sommerhuskommune Ringkøbing-Skjern, hvor også 23 procent af sommerhusene har liggetider på over to år. De andre største sommerhuskommuner har udbud og liggetider, der i høj grad ligner Ringkøbing-Skjern.

Det er områder som Rørvig og Sejerøbugten, der gør Odsherred til en yderst attraktiv sommerhuskommune. Placeringen kun ca. en times kørsel fra København betyder desuden, at travle byboere hurtigt kan komme til og fra området. Udbudspriserne starter ved 120.000 kroner for en lille ferielejlighed i Nykøbing Sj. og fortsætter op til 9,4 millioner for et kæmpestort luksussommerhus tæt på Sejrøbugten med bl.a. pool, spa, tennisbane og putting green til de golfglade.

Nordsjælland er godt med

I de kommuner, hvor der er over 100 sommerhuse til salg, er der to andre kommuner, der skiller sig positivt ud. Både i Gribskov, der har 537 sommerhuse til salg, og Halsnæs, der har 218 sommerhuse til salg, har henholdsvis 66 og 62 procent af sommerhusene til salg en liggetid på under 180 dage. Og de to kommuner har også meget få sommerhuse, der har været til salg i over to år. Kun seks procent af sommerhusene i Gribskov har ligget til salg i over to år, og det gælder otte procent af sommerhusene i Halsnæs.

”Sommerhusene i Gribskov er nogle af landets dyreste, men alligevel får de ikke lov til at ligge længe på markedet, før de bliver solgt. Igen kan placeringen tæt på København spille en rolle. Der er noget logistik, der er nemmere at få til at gå op, hvis man kan køre i sommerhus på en time til halvanden. Selvom sommerhusejerne i Københavnsområdet i gennemsnit er dem, der kører længst for at komme i sommerhus, prioriterer mange et sommerhus i nærheden”, siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:

Vi har trukket tal for udbud af sommerhuse fordelt på kommuner den 15. september 2015.

Find mere om