Gang i sommerhussalget

Foto: Boligsiden

Sommerhussalget har for længst overhalet foregående år. I første halvår af 2015 lå antallet af solgte sommerhuse 46 procent over gennemsnittet for foregående år i samme periode, viser tal fra Boligsiden.dk.

Selvom sommeren har budt på kølige temperature og regnfulde dage, er der alligevel blevet solgt markant flere sommerhuse end normalt. I første halvår af 2015 lå sommerhussalget hele 46 procent over niveauet for samme periode i årene 2010 til og med 2014. 3.500 sommerhuse skiftede hænder i de første seks måneder af 2015, og alt tyder på, at 2015 ved årets udgang kommer til at slå de foregående år med adskillige længder.

”Der blev handlet usædvanligt mange sommerhuse i foråret. I marts i år lå antallet af sommerhussalg 75 procent over gennemsnittet for marts de fem foregående år, og også i april lå salget 59 procent over gennemsnittet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Trods det boomende salg lå salgstiden for sommerhuse alligevel på 284 dage i gennemsnit i juli; en stigning på 6 procent fra juli året før. Salgspriserne lå i juli 5 procent over niveauet i juli 2014 på landsplan, mens salgspriserne i samme periode var steget 15 procent i Region Hovedstaden, der også dækker Nordsjælland.

”Der er ikke tale om, at sommerhusene bliver solgt til foræringspriser. Men siden at det øgede salg ikke har reduceret salgstiden, tyder det på, at det løft, der har været på sommerhusmarkedet, er sket i områder, der allerede klarede sig godt, og at der stadig er områder, hvor det kan være svært at sælge sit sommerhus”, siger Birgit Daetz.

Find mere om