Går som varmt brød: Her er årets bedst sælgende uge på boligmarkedet

Murermestervilla

Foto: Boligsiden

Sidste år var uge 26 årets bedst sælgende på boligmarkedet. I år har juniugen slået sidste års rekord. Det ligner dermed en ny rekord for 2019.

 Hvilken uge på året syder boligmarkedet allermest? Sidste år tog uge 26 prisen som den bedst sælgende, og alt tyder på, at samme uge napper titlen igen i år.

I den sidste uge i juni måned blev der i alt handlet 2.235 boliger på det danske marked, hvilket gør den til den hidtil mest aktive i år. Salgstallet ligger omkring 100 salg over uge 26 sidste år.

”Ser vi på boligsalget henover de seneste tre år, er det få gange, vi har rundet 2.000 salg. Det er blot syvende gang i perioden, og samtidig ramte vi i uge 26 det højeste antal salg i år, så jeg tør godt allerede nu love, at den også bliver dette års bedst sælgende uge,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Årshjul på boligmarkedet

Boligsalget følger typisk de samme kurver henover året. Og foråret og ugerne op til sommerferien er en særdeles aktiv periode på boligmarkedet.

”Ser vi på, hvornår flest sætter boligen til salg, er der et klart mønster, hvor uge 12-15, som løber henover marts og april, bugner med nye boligannoncer på nettet og i ejendomsmæglernes vinduer,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Køberne bruger gerne foråret og forsommeren på for alvor at kaste sig ud i boligjagten. De har måske allerede gjort sig tanker om, hvilken type bolig de går efter, og mange har været i banken og få en forhåndsgodkendelse på et lån. Når det er på plads, er det tid til at finkæmme markedet og tage ud og få set nogle huse eller lejligheder alt efter, hvad man søger. Og alt sammen kulminerer så typisk lige op til sommerferien, som man gerne vil bruge på at komme på plads i den nye bolig.”

I juli måned begynder aktiviteten derimod at drosle ned. Både antallet af handler og nye salgsemner tager et dyk frem til, vi er omme på den anden side af sommeren.

Find mere om