Fortsat forsigtig fremgang i sommerhussalget

Foto: Boligsiden

Der er kommet lidt mere gang i sommerhussalget. Ny analyse fra Boligsiden.dk viser, at der er solgt flere sommerhuse i årets første måneder sammenlignet med samme periode de seneste tre år.

Det er gået lidt trægt med at få langet sommerhuse over disken de seneste år, men en opgørelse over antallet af handler i år viser, at 2013 til dato har holdt et højt niveau.

”I år er der handlet over 3.000 sommerhuse i perioden januar til juli. De seneste tre år har antallet holdt sig under 3.000,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Mange handler i maj

Især maj måned har været god for sommerhussælgerne. I maj blev der handlet 665 sommerhuse; det er ca. 150 flere huse end i maj 2012 og knap 300 flere end i maj 2011. ”I årets første kvartal lå sommerhussalget faktisk lidt under niveauet i 2012, men så rykkede det for alvor i maj, hvor handelsaktiviteten skød i vejret. Men også juli har været en rigtig god måned på sommerhusområdet. Her blev der solgt over 500 huse, hvilket også er noget mere end de foregående tre år,” siger Birgit Daetz.

Mindre livrem og seler giver flere sommerhussalg

Hos Dansk Ejendomsmæglerforening peger man på, at den lave rente og lidt mindre tilbageholdenhed blandt forbrugerne kan forklare den forsigtige fremgang. ”Flere har nok smidt lidt af forsigtigheden over bord og har taget springet og investe-ret i et sommerhus. Det harmonerer også med den senere tids stigning i forbrugertilliden. Samtidig har den lave rente bidraget positivt til at skabe lidt fremgang i sommerhussalget,” siger Troels Theill Eriksen, cheføkonom i Dansk Ejendomsmæglerforening. Selvom salgspriserne på sommerhuse er steget i årets første måneder, ligger niveauet stadig ca. 1,5 procent under priserne på samme tid i 2012. Salgstiden er fortsat høj, og der er stadig over 13.000 sommerhuse til salg på landsplan.

Find mere om